Eskil Wie Furunes
Eskil Wie Furunes

Eskil Wie Furunes slutter i Journalisten for fotojobb i NRK: – Å bare intervjue journalister ble litt mye for meg

Journalist Eskil Wie Furunes i fagbladet Journalisten og frilanser Cicilie S. Andersen har fått jobb som fotojournalist i NRK.

Publisert

I august skrev Medier24 at 103 har søkt på fast jobb som fotojournalist i NRK Nyheter.

Nå er det klart at frilanser Cicilie S. Andersen (les egen sak) og journalist i fagbladet Journalisten, Eskil Wie Furunes, har fått jobbene.

– Dette er drømmejobben. Dette er en veldig bra mulighet som jeg måtte ta, og som jeg ser frem til. Jeg har tidligere vært i NRK, og det er et fantastisk sted å jobbe. Jeg tror jeg kommer til å få være med på utrolig mye kult, lære mye, og forhåpentligvis bidra med en del.

– Er du lei av mediestoff?

– Det har vært veldig fint å jobbe i Journalisten. Det har jeg satt veldig pris på. Å bare intervjue journalister ble imidlertid litt mye for meg. Jeg ser frem til å møte mennesker som ikke har mediebransjen som arbeidssted, sier han, og legger til:

– Det har vært veldig gøy å møte journalister og redaktør rundt i Norge som leverer et fantastisk produkt. Jeg har spesielt trivdes ute i distriktene.

– Skal du ha sitatsjekk?

– Nei, av prinsipp skal jeg ikke ha sitatsjekk.

Wie Furunes har bakgrunn fra Universitas, VG og jobbet inntil nylig for NRK Finnmark.

Christian Grotnes, redaksjonssjef for foto i NRK sin nyhetsdivisjon, kommenterer nyansettelsene slik:

– Nyhetsdivisjonen ønsker å jobbe med mer visuell journalistikk, og disse to er vi trygge på at kommer til å fylle det behovet, og styrke oss på det.

Powered by Labrador CMS