MEDIER24: Kommersiell leder Julie Hansson Tangen, redaktør Erik Waatland og journalist Eira Lie Jor.
MEDIER24: Kommersiell leder Julie Hansson Tangen, redaktør Erik Waatland og journalist Eira Lie Jor.

Dagens eiere overtar aksjene i Medier24. Erik Waatland fast ansatt som redaktør

- Vi er bare på startstreken og føler oss topp motivert, sier redaktør og daglig leder Erik Waatland.

(PRESSEMELDING):

For snart to uker siden ble det klart at redaktør, gründer og hovedaksjonær Gard L. Michalsen slutter i Medier24 for å bli publisher i E24.

Siden da har styret og eiere jobbet for å få på plass en løsning for videre drift og eierskap. Den er nå klar:

  • Øvrige aksjonærer kjøper ut Michalsens eierpost, som i dag eier 55 prosent av selskapet.
  • Det skjer gjennom et bud fra Teknisk Ukeblad Media AS, som i dag eier 15 prosent av Medier24. Øvrige aksjonærer kan deretter tiltre budet etter forkjøpsrett. Det vil si at den endelige fordelingen ikke blir klar før sommeren. 
  • Samtidig er det allerede klart at Erik Waatland er fast ansatt som redaktør og daglig leder i Medier24 AS. Han ble for to uker siden konstituert i jobben, og ansettelsen blir dermed permanent.

 

- Bare på startstreken

Waatland har jobbet i Medier24 i snart to år, og kom da fra Trønder-Avisa. 29-åringen har tidligere jobbet i blant annet NRK og Adresseavisen og Forsvaret. Han sier om veien videre:

- Jeg er svært glad for at vi har fått på plass et eierskap som viderefører den gode jobben som er gjort med å skape Norges ledende nettavis for nyheter om mediebransjen.

Styret i Medier24 AS, her sommeren 2017. Fra venstre: Nina Refseth, Chul Christian Aamodt og Jan M. Moberg.
Styret i Medier24 AS, her sommeren 2017. Fra venstre: Nina Refseth, Chul Christian Aamodt og Jan M. Moberg.

- Dette gir oss kraft og kontinuitet for å fortsette den gode jobben som er gjort så langt. Vi er bare på startstreken og føler oss topp motivert, sier redaktør og daglig leder Waatland.

Styreleder Nina Refseth er også tilfreds med løsningen:

- Alle eksisterende eiere er interesserte i å videreføre den offensive satsingen på Medier24, og med Erik Waatland på plass som redaktør har vi både kontinuitet og nytenking med oss, sier Refseth.

 

Dagens eiersituasjon i Medier24 AS:

Gard L. Michalsen eier 55 prosent av selskapet gjennom sitt investeringsselskap Caroliussen Eftf. AS. Nå selger han seg helt ut av selskapet.

Teknisk Ukeblad Media AS eier i dag 15 prosent av selskapet.

Øvrige aksjonærer er:

Screensailor AS, 10 prosent (Chul Christian Aamodt)

Blautmyr AS, 10 prosent (Erik Waatland)

Julie Hansson Tangen, 6 prosent

Nina Refseth, 4 prosent

- Forblir uavhengig

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad bekrefter at selskapet nå går inn som største aksjonær i Medier24, og garanterer for et bud som også øvrige aksjonærer kan tiltre:

- Jeg kan bekrefte at TU Media AS trer inn og overtar alle aksjer vi får tilgang på. De andre aksjonærene har forkjøpsrett - og vil bruke sommeren til å vurdere om de vil bli med på sin andel videre, sier Moberg.

- Medier24 er et unikt og viktig prosjekt - innen et område som trenger kritisk og aktiv journalistikk. Med Erik Waatland som etterfølger etter Gard, er vi sikre på at dette skal gå svært bra videre

Teknisk Ukeblad kom inn på eiersiden i Medier24 høsten 2016. TU har blant annet levert publiseringssystem, og i desember samme år flyttet den lille nettavisen inn i Grensen 3.

Moberg understreker at bransjenettstedet skal fortsette i dagens uavhengige rolle: 

- Det er ikke TU Medias hensikt å fusjonere Medier24 inn i TU Media AS. Nettopp fordi vi synes det er viktig at det har en så uavhengig rolle som mulig. Hos oss sitter de i egne lokaler i en egen etasje. Alt vi deler, er i praksis kantine. Gjennom vårt eierskap vil vi være en garantist for at Medier24 forblir publisistisk fritt og uavhengig, sier han.

 

- Gleder meg til å følge Medier24 videre

Medier24 ble etablert rett før jul i 2014, og har på tre og et halvt år vokst til et lite mediehus med fire ansatte. I 2017 endte omsetningen på 4,3 millioner, med et resultat på 900.000 kroner. Veksten har fortsatt inn i 2018, nå også med frisk satsing på abonnement.

Gründer og nå avgått redaktør Gard L. Michalsen er glad for å få på plass en løsning raskt:

- Medier24 har vært en vanvittig, fantastisk og viktig del av livet mitt de siste årene. Når jeg først har tatt valget om å forlate, er jeg selvsagt opptatt av at nettstedet skal leve godt videre. Og det ligger alt til rette for nå.

- Dagens ansatte har vært nøkkelen til veksten den seneste åra, og de er mer enn klare til å utvikle bedriften videre. Det viser for eksempel de siste to ukene - som har vært blant Medier24s beste noen gang, på både trafikk, inntekt og konvertering. Dette gleder jeg meg til å følge videre fra utsiden!

 

Powered by Labrador CMS