Tobias Santelmann tilbake på skjermen til høsten.
Tobias Santelmann tilbake på skjermen til høsten.

TV 2 og Monster med ny krimserie av internasjonalt format. Tobias Santelmann spiller hovedrollen

Før jul går kamera på, neste høst kommer «Grenseland» på skjermen.

Publisert

Etters storsatsinger som «Frikjent» og «Okkupert», er TV 2 nå klar med neste store dramaserie: Grenseland, med Tobias Santelmann i hovedrollen

- TV 2 drama jakter kontinuerlig etter de beste historiene. Derfor er vi utrolig fornøyde med å gå i produksjon med Grenseland. Serien er velskrevet og har et driv i seg som tv-seerne bare kan glede seg til.

- Grenseland tar opp interessante dilemmaer vi ikke er ukjente med i dagens Norge og karakterene vi skal bli kjent med er komplekse og interessante. Vi er utrolige glade for at Tobias Santelmann skal spille hovedrollen, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug i en pressemelding.

Tobias Santelmann er kjent fra blant annet nevnte ”Frikjent”, ”Kon-Tiki” og internasjonale suksesser som ”Hercules”, ”The last Kingdom”, "Marcella" og ”Homeland”.

Med på laget er også kvinnelig hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen, fra Kongen av Bastøy, Blind og  Aber Bergen.

-  Grenseland har et meget høyt ambisjonsnivå, og TV 2 og norsk TV-drama generelt har tatt store steg de siste årene. Jeg er stolt og utrolig glad for denne muligheten, sier Tobias Santelmann

 

Politimann som krysser sitt spor

Grenseland handler om politimann Nikolai Andreassen (Santelmann), som tilfeldig blir dratt inn i etterforskningen av et selvmord på hjemstedet sitt, skriver TV 2.

Han skjønner raskt at det ikke er snakk om et selvmord, men et mord, og plutselig står han overfor et dilemma som tvinger ham inn i gråsonen mellom rett og galt, og på vei vekk fra sine moralske prinsipper.

- Desillusjonert og desperat forsøker han å dekke over overtrampet, men svik og løgner gjør at han mister orienteringsevne, og stadig skyves lenger over på gal side, heter det om seiren.

Spenningsserien bestående av åtte episoder starter innspillingen torsdag 15. desember, og spilles inn i Oslo og Halden-området frem til sommeren 2017.

 

Monster produserer serien

Grenseland produseres av Monster Scripted, som er Norges største produksjonsselskap innen utvikling og produksjon av norsk tv-drama, sist aktuell med serien ”Nobel”.

Serien er også forhåndssolgt til flere land, med den internasjonale tittelen Borderline.

Serien produseres av Håkon Briseid og Bård Fjulsrud som står bak suksesser som Nobel, Meglerne, Unge Lovende og Halvbroren.

Serien er en co-produksjon mellom TV 2, Monster Scripted og en rekke utenlandske samarbeidspartnere.

- Da vi først fikk presentert idéen Grenseland så vi både et tettpakket krimplot og et enormt potensiale i seriens karaktergalleri. Det er denne kombinasjonen av spenning og karakterdybde som har ført alle disse gode kreftene sammen, både kreatører og finansiører i inn- og utland, og som nå gjør det mulig for Monster å produsere en krimserie av internasjonal kvalitet – på norsk, sier Briseid.

På regi møter vi blant andre Gunnar Vikene. Serien kommer etter en idé av Megan Gallagher og Alexander Opsal.

Opsal har vært litterær konsulent og redaktør på norske krimromaner som Frelseren, Snømannen og Hodejegerne. Megan Gallagher er også manusforfatter på serien og har tidligere vært konsulent på en rekke amerikanske spillefilmer som Eternal Sunshine of the Spotless Mind og Revolutionary Road.

I Norge hadde hun sin spillefilmdebut i 2016 med Grand Hotel.

  

Powered by Labrador CMS