Christopher Haug (til venstre) og Hege Skjerven Clausen er hentet til HBO Europe.
Christopher Haug (til venstre) og Hege Skjerven Clausen er hentet til HBO Europe.

HBO Europe ansetter - Christopher Haug og Hege Skjerven Clausen skal løfte de nordiske produksjonene

HBO Europe henter TV 2s tidligere dramasjef og Fremantles utviklingssjef.

Publisert Sist oppdatert

Christopher Haug er ansatt som Head of Drama Series Development i HBO Europe, mens Hege Skjerven Clausen har fått stillingen som InHouse Producer, Original Programming HBO Nordic.

Der skal de bidra til utvikling av originale nordiske produksjoner for HBOs europeiske marked, opplyser strømmegiganten.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

Haug kommer fra jobben som dramasjef for TV 2, der han blant annet var med på å starte opp Hotel Cæsar.

– Etter å ha bygget opp TV2 sin dramasatsning over 10 år, er det selvfølgelig vemodig å forlate alle de gode og dyktige kollegene. Det har vært en fantastisk tid med mye bra drama. Nå venter nye utfordringer med å bygge videre på utviklingen av HBOs originalproduksjoner i Norden. Jeg føler at jeg har signert med verdens beste leverandør av serier, og går løs på oppgaven med ydmykhet og stolthet, sier Haug.

Skjerven Clausen kommer på sin side fra produsentjobb i Motion Blur, men har tidligere vært utviklingssjef i Fremantle og produsent i Rubicon TV. Hun var blant annet produsent for NRK-suksessen Exit.

– Da Sopranos, Six Feet Under og Sex and the City ble lansert av HBO sent på 90-tallet fikk jeg stor respekt for hva kanalen leverte av innhold. Så at jeg nå skal være en del av HBO og det nordiske teamet er en oppgave jeg trer inn i med stor ydmykhet. Norge har utrolig mange dyktige serieskapere og solide produksjonsselskap som leverer svært god kvalitet på både drama og dokumentar. Så jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på alle oppgavene jeg har foran meg, sier hun.

Powered by Labrador CMS