Christine Viland er tilsatt som markeds- og kommunikasjonssjef i NRK.
Christine Viland er tilsatt som markeds- og kommunikasjonssjef i NRK.

Christine Viland er ny markeds- og kommunikasjonssjef i NRK

Vil få ansvar for rundt 60 medarbeidere.

Publisert

NRK skriver i en pressemelding fredag at Christine Viland er ansatt i den nyopprettede lederstillingen i NRK.

Det skjer etter at markeds- og kommunikasjonsavdelingene er blitt slått sammen. Viland vil som markeds- og kommunikasjonssjef i NRK ha ansvar for rundt 60 medarbeidere, står det.

– Stolt historie

Viland kommer fra stilling som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge. Hun er utdannet sosiolog, har tidligere også jobbet for Nordic Choice Hotels og Geelmuyden.Kiese samtidig som hun har mange års erfaring med student- og lokalradio. Hun sier det er et privilegium å få være med på å utvikle og styrke NRKs posisjon.

– NRK er en moderne mediebedrift med en stolt historie, som jeg har enormt stor respekt for. I en stadig mer fragmentert og omskiftelig verden, har NRKs rolle kanskje aldri vært viktigere, sier Viland som ser fram til å skape gode og inspirerende møter mellom NRK og brukerne sammen med drivende dyktige kollegaer i markeds- og kommunikasjonsavdelingen, sier hun i meldingen.

Det var i slutten av mai at Hilde Ebeltoft-Skaugerud annonserte at hun gir seg som kommunikasjonssjef i NRK, og blir kommunikasjonsdirektør i Politidirektoratet.

Direktør i Strategi- og mediedivisjonen i NRK, Øyvind Lund, kommenterer nyansettelsen slik:

– Hun har et stort engasjement og forståelse for NRKs oppdrag og rolle i samfunnet, og hun er en moderne leder med en spennende bakgrunn og erfaringer vi trenger i NRK. Christine skal, sammen med mange dyktige medarbeidere, bidra til å utvikle et viktig område for NRK i en medieverden i rask endring.

Hemmelige søkere

Medier24 skrev i september at nær halvparten av søkerne til jobben var unntatt offentligheten. Listen kan du se her.

Leder i Pressens Offentlighetsutvalg, Tron Strand, reagerte på den høye andelen hemmelige søkere.

– Det bør være åpenhet rundt søkerlister til så viktige jobber hos offentlig finansierte institusjoner, sa han.

Lund svarte da slik på kritikken:

– Vi har behandlet alle søknadene spesielt. Når denne stillingen er besatt, vil denne personen naturlig nok jobbe for at NRK skal være en åpen bedrift.

Powered by Labrador CMS