Christine Dancke, her sammen med Julie Bergan i forbindelse med at de skulle lede VG-lista i 2017.
Christine Dancke, her sammen med Julie Bergan i forbindelse med at de skulle lede VG-lista i 2017.

Sommerpraten:

P3-profil Christine Dancke: – Kvinne­kroppen som forhandlings­kort er en av årets største flauser

P3s Christine Dancke mener abort-debatten er en av årets største flauser så langt, og håper det blir mindre bompenger i monitor framover.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Christine Dancke, programleder i NRK P3.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– For meg som jobber med populærkultur har det vært mye podkast og norske artister som gjør suksess i inn og utland. Og det er jo helt nydelig! Nye podkaststjerner som Jan Thomas og Einar har gjort at enda flere har begynt å lytte til verdens beste medium, og det har vært spennende å følge utviklingen i det norske landskapet. Som fast lytter av Nyhetsmorgen, må jeg også nevne at det har vært ekstreme mengder bompenger i monitor den siste tiden. Håper ikke det er med i den totale oppsummeringen av 2019.– Hva er årets flause til nå?

– Syns kvinnekroppen som forhandlingskort er en av årets største flauser.– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?– Sigrid Bonde Tusvik gjør fete ting og snakker om viktige ting og viser at saklig, smart og morsom faktisk er veldig mulig. Hun er en inspirasjon på mange plan, og jeg håper hun fortsetter å snakke høyt selv om dette året har bydd på en del utfordringer i den forbindelse. Det er mange andre jeg kunne nevnt som inspirerende da jeg motiveres veldig av konkurranse, men det blir mest nærliggende å nevne kollegene mine i NRK P3 som stadig lager nytt, gøy innhold til radio og sosiale medier. De gjør at jeg vil strekke meg ekstra.

– Hva gjør du i sommer?

– Jobber, planlegger fremtiden og forhåpentligvis slapper av litt.– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– De fleste, tror jeg. Bytter muligens ut podkast med lydbok.– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? (Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?)– Jeg føler at jeg gjør små flauser på daglig basis, så det er vanskelig å trekke frem noe konkret. Men å si feil navn til en gjest er jo en klassiker som er like forferdelig hver gang.– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?– Vær på tilbudssiden! Ta initiativ og gjør deg uunnværlig om mulig. Da er det ofte store sjanser for å gå jobb videre eller senere.

Powered by Labrador CMS