I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.
Neste kvinne ut er Christina Dorthellinger, redaktør og leder for NTB Visuell.
– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?
– Det er nok ingen overraskelse at det er med «krevende». Frem til mars hadde vi de vanlige diskusjonene om fordeling av jobber og oppgaver og redaksjonelle prioriteringer. Vi jobbet med utvikling av nye tjenester. Fokuset var på fremdrift og innovative løsninger. Så stengte Norge. Etter å ha områdd oss nokså raskt snudde NTB seg rundt og jobbet dobbelt så fort. Vi har slett ikke bremset utviklingen av digitale løsninger heller, og i avdelingen jeg leder har vi gått fra å levere mest stillbilder til å bli et fullblods videolive-byrå. I snitt produserer vi nå fire egne liver hver dag, i tillegg til klipp og det vi formidler fra samarbeidspartnere.
– Hva er årets flause til nå?
– Det er stadig mye flaut som skjer. Amerikansk politikk er som et enormt og uvirkelig troll av et reality-program. Men på norsk jord tror jeg jeg må si enkelte myndighetspersoners håndtering og manglende åpenhet rundt Nicolai Tangens såkalte drømmeseminar. Det ble til et marerittseminar for enkelte. Jeg tror åpenhet og ryddighet fra dag én hadde løst situasjonen. På mikronivå kan jeg legge til at jeg er mor til to ungdommer som nok vil si jeg til tider er en vandrende flause.
– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?
– Jeg vil si tre, to personer og én gruppe. Reidun Kjelling Nybø og Arne Jensen i NR har virkelig hatt «hotline» og frontet prinsipper og jus når smittevernet har skapt unødvendige stengsler eller blitt brukt som begrunnelse for å hindre innsyn.
– Så vil jeg fremheve foto- og journalistkollegene mine både i NTB og i andre norske medier. Da Covid-19 brøt ut, sto de i frontlinjen og har formidlet løpende nyheter og dokumentert alt som har skjedd. Når historiene fra denne uvirkelige perioden skal skrives, kan vi takke dem igjen.
– Hva gjør du i sommer?
– Hytta og båten i Lillesand med familien, hunden og venner som kommer på besøk.
– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?
– Historisk? Alt for mange. I sommer er planen å knapt oppdatere sosiale medier, komme meg opp på vannski og lese noen historiske romaner.
– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?
– Jeg var i praksis og skulle intervjue Gudmund Hernes. Jeg var så nervøs at jeg ikke husket ett eneste av spørsmålene jeg hadde planlagt å stille. Jeg leste opp det første og han må ha sett at jeg trengte hjelp - han fullførte intervjuet uten bidrag fra meg. Det ble sak og jeg har heldigvis ikke vært like hjelpeløs siden.
– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?
– Hopp i det, kom med innspillene dine - de er garantert gode nok. Og ikke nøl med å spørre andre kolleger om hjelp.
Les flere Sommerpraten-intervjuer her!