Dette NTB-bildet har gått verden rundt: – Det er sjeldent

– Det er veldig ålreit å få den belønningen etter en 17 timers arbeidsdag, forteller fotograf Terje Pedersen.

Publisert

Koronautbruddet om bord på Hurtigruten MS Roald Amundsen har preget nyhetsbildet i Norge den siste tiden. Men saken har også fått oppmerksomhet internasjonalt.

Det merker i hvert fall NTB. For ett av de første bildene byrået tok av skipet til kai i Tromsø har - bokstavelig talt - gått verden rundt.

Nær 500 ulike medier har publisert fotograf Terje Pedersens bilde, blant annet tungvektere som CNN, BBC, The Guardian, Washington Post, Time, South China Morning Post, Forbes, Al-Jazeera og Frankfurter Allgemeine.

Samtidig er varianter av bildet blitt brukt over 500 ganger, viser tall fra NTBs interne innsiktsverktøy i Ezy Insights. 

– Bildet er helt ordinært

Christina Dorthellinger, redaktør og leder for NTB Visuell, sier dette er svært sjeldne tall.

– Det er helt uvanlig at vi opplever denne rekkevidden. Ved store hendelser får vi kanskje noen hundre internasjonale medier som publiserer, men opp mot 500 er sjeldent, sier hun til Medier24.

Christina Dorthellinger.
Christina Dorthellinger.

Dorthellinger er selvsagt glad, både på NTBs og Pedersens vegne.

– Dette er dette som er alle byråfotografers store glede. De er tilstede på en hendelse, tar et bilde og får det ut i verden. Man er der på en måte på vegne av verdenspressen, sier hun.

Fotografen selv, Terje Pedersen, er naturlig nok også fornøyd.

– Det er selvfølgelig veldig morsomt. Det er veldig ålreit å få den belønningen etter at jeg hadde en 17 timers arbeidsdag den dagen, og kjørte rundt i taxi i hele Tromsø for å finne båten, forteller Pedersen til Medier24.

– Men bildet i seg er helt ordinært, da. Det er helt greit, men ikke noe mer enn det. Men sånn er det når man er på rett sted til rett tid, sier Pedersen med et smil.

– Var der helt alene

For hovedårsaken til at akkurat det bildet har gått verden rundt er primært fordi det var ett av de første som ble tatt av skipet til kai i Breivika i Tromsø.

Pedersen forteller at han var første pressefotograf på stedet.

– Jeg var der hele alene og knipset bildet først. Det var kjempegøy. Vi er der for at kundene våre skal bli fornøyde, sier han.

Pedersens innsats gjorde også NTB-ledelsen fornøyd. 

– Terje er en rutinert fotograf som er svært rykkevillig. Han følger med og nå fikk han belønning, sier Dorthellinger, som også legger til at Pedersen allerede har fått heder og ære internt i redaksjonen. 

Terje Pedersen
Terje Pedersen
Powered by Labrador CMS