LMSO (Landsforeningen mot seksuelle overgrep) mottok de ansatte i Egmont Publishing sin julegave for 2016. Fra venstre: Administrerende direktør i Egmont Publishing, Espen Asheim, Stine Kühle-Hansen og styreleder Anne Berit Fagernes i LMSO. Gaven ble delt ut av redaktør i Foreldre og Barn, Mari Midtstigen.
LMSO (Landsforeningen mot seksuelle overgrep) mottok de ansatte i Egmont Publishing sin julegave for 2016. Fra venstre: Administrerende direktør i Egmont Publishing, Espen Asheim, Stine Kühle-Hansen og styreleder Anne Berit Fagernes i LMSO. Gaven ble delt ut av redaktør i Foreldre og Barn, Mari Midtstigen.

Egmontfondet gir nye 58 millioner kroner til sårbare barn og familier i Norge og Danmark

Norske Kvinners Sanitetsforening er blant mottakerne i denne runden. Samtidig gir de norske Egmont-ansatte sin julegave på 100.000 kroner til å bekjempe seksuelle overgrep mot barn.

Publisert

Egmontfondet har siden 1920 delt ut over 3 milliarder kroner til utsatte barn og familier i Norge og Danmark.

Nå bevilger fondet 58 millioner til fire ulike organisasjoner over fem år, heter det i en melding rett før jul:

- Pengene går direkte til barn, unge og familier, og kan benyttes til alt som styrker evnen til å leve et normalt barne- og ungdomsliv. Eksempler på støtteområder er kulturdeltagelse som treningsavgift til idrettslag, julegaver eller annen støtte som gjør det enklere å gjennomføre jul, ferier og rekreasjon, it-utstyr med mer.

- Egmontfondet har i nesten hundre år støttet akutte og presserende behov hos utsatte barn og familier. Vi bidrar med økonomisk hjelp slik at mottakerne skal kunne feire julaften eller ha den konfirmasjonsfeiringen de drømmer om.

Direktør Henriette Christiansen i Egmont Fonden.
Direktør Henriette Christiansen i Egmont Fonden.

- Behovet er dessverre stort, og vi er glade for å kunne ta ansvar for å møte en del av disse, sier direktør for Egmontstiftelsens støtte- og tilskuddsadministrasjon, Henriette Christiansen. Støtten skal også gis sammen med et tilbud om rådgivning eller sosiale nettverk.

 

Gir støtte til julefeiring

Egmont-fondet

  • Egmont-konsernet eies av en stiftelse som deler noe av oerskuddet med et veldedig fond. Fondet deler årlig ut vel 100 millinoer kroner i Norge og Danmark. Siden oppstarten er det delt ut over 3 milliarder kroner.
  • Siden 2009 har fondet støttet allmennyttige formål i Norge med nær 40 millioner kroner.
  • I Norge støtter fondet blant annet Kronprinsparets fond, Senter for krisepsykologi, NKS, Stine Sofie Senteret, flyktningebarn, Alternativ til vold og Forandringsfabrikken.

Det er valgt ut fire partnere de nest fem årene som skal distribuere pengegavene i Norge og Danmark - i Norge er Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) valgt ut til å hjelpe på vegne av fondet.

- Gjennom støtten fra Egmontfondet kan Sanitetskvinnene bidra til at barn og unge som har en krevende oppvekst får samme muligheter som andre barn og unge.

- Det å ha utstyr til- og mulighet for å kunne delta på aktiviteter sammen med andre barn og unge, betyr inkludering, fellesskap og mestring. En god barndom bidrar til stabilt voksenliv. Det bistår En håndsrekning med, sier Grete Herlofson, generalsekretær i NKS. I 2016 har Sanitetskvinneforeningen mottatt og innvilget dobbelt så mange søknader om støtte til feiring av julehøytiden gjennom Egmontfondet som i 2015.

 

Gir 100.000 kroner til å bekjempe overgrep

Samtidig som fondet gir bort store penger hvert år, har de ansatte i det norske forlagshuset Egmont Publishing tradisjon for å gi bort et beløp som tilsvarer selskapets julegaver til ansatte, til et godt formål.

I år har konsernet valgt å gi 100.000 kroner til Landsforeningen mot seksuelle overgrep, for opplæring av barneskolelærere.

- Å støtte et veldedig formål er i tråd med Egmonts sterke sosiale profil. Denne gaven er meningsfull for oss alle og flere burde gjøre det samme, sier kommunikasjonssjef Christina Dorthellinger i en melding om gaven.

Tidligere har de ansatte gitt bort julegaver til blant annet Sykehusklovnene og Norsk Folkehjelp

 

Powered by Labrador CMS