Senning Andersen, sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover.
Senning Andersen, sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover.

Fremover med 3,4 mill. kroner i overskudd: – Kjempefornøyd

Narvik-avisen Fremover økte både bruker- og annonseinntektene i 2018.

Publisert

Ferske regnskapstall viser at Narvik-avisen øker resultat før skatt til 3,9 millioner kroner i 2018, opp fra 3 millioner kroner i 2017.

Fremover 2018 2017 Endring
Omsetning 39,4 mill. 40,4 mill. -2.3%
Driftsresultat 3,3 mill. 3 mill. 10.4 %
Resultat før skatt 3,4 mill. 3 mill. 11.1 %
       
Driftsmargin 8.4 % 7.4 % 13.0 %

– Det er vi kjempefornøyde med. Vi har klart å holde inntektene på fjorårets nivå. Dette, kombinert med at vi har klart å holde kostnadene nede, gjør at vi havner der jeg mener vi bør være. Fremover har vært gjennom en krevende men helt nødvendig omstilling. Det er tilfredsstillende å se at vi lykkes med de grepene vi har tatt, sier sjefredaktør og administrerende direktør, Christian S. Andersen, i en melding.

Inntektene på over 40 millioner kroner i 2017 skyldes én million kroner de fikk fra salget av Fremover-huset.

Både opplags- og annonseinntektene er så vidt opp fra 2017. En drøy million kroner i kostnadskutt sørger dermed for en resultatoppgang på rundt 300.000 kroner.

– At vi lykkes med å holde inntektsnivået er resultat av beinhard jobbing både i markedsavdelingen, men også i redaksjonen. I markedsavdelingen har etableringen av byrået vårt FremoverLab, og de nye tjenestene og produktene vi kan levere her, bidratt sterkt til at vi har kompensert for bortfall av tradisjonelle inntekter. I redaksjonen vet vi mye mer om hvilke grep vi bør ta for at sakene våre skal være interessant for så mange som mulig, og vi opplever av den grunn en digital vekst som gjør at opplagsinntektene våre også øker og kompenserer for nedgangen på papir.

Andersen tok over som administrerende direktør og sjefredaktør i Fremover høsten 2016.

På de fire siste årene har inntektene i Fremover gått ned fra 44 millioner kroner til 39,5 millioner kroner i 2018.

– Det har vært skjerpende at inntektene har falt, vil jeg si. Men vi har lyktes med omstillingen og de grepene vi har tatt. Igjen er det resultat av beinhard jobbing av alle i Fremover, og i fjor klarte vi å stoppe fallet. 2019 ser også lovende ut, sier han.

Powered by Labrador CMS