Vebjørn Selbekk, Dagens profilerte sjefredaktør.
Vebjørn Selbekk, Dagens profilerte sjefredaktør.

Pressestøttesmell ga underskudd for Dagen i fjor - det første på åtte år

Kristenavisa opprettholdt egne inntekter på samme nivå, men lavere pressestøtte slo rett inn på bunnlinja.

Publisert

Den kristne dagsavisen Dagen fikk et tøft 2016 - noe som blant annet har blitt synlig gjennom nedbemanninger i mediehuset.

2016-regnskapet for Dagbladet Dagen AS er nå levert, og det viser en omsetning på 50,6 millioner kroner, med et driftsresultat på -527.000 kroner. Det er første gang siden 2008 at selskapet leverer røde tall.

Mediehuset økte i fjor sin «egen» omsetning; salgsinntektene økte med nær 200.000 kroner til 32,9 millioner.

Men Dagen var blant avisene som kom dårlig ut av pressestøttetildelingen for 2016, og mistet 2 millioner kroner fra året før.

Avisa får riktignok fortsatt betydelige tilskudd - hele 16,5 millioner i støtte i fjor.

På tampen av fjoråret, som altså endte med underskudd, ble det kjent at avisa måtte kutte kostnader. Det førte til at to ansatte valgte å ta sluttpakke i vinter.

Avisa meldte samtidig om god utvikling på abonnement, særlig etter at det meste av innholdet på nett nå er forbeholdt abonnenter. Utviklingen i 2016 var også relativt god - Dagen tapte 0,84 prosent av opplaget, som i fjor var på 9.065 aviser.

Fjorårets underskudd er heller ikke dramatisk for avisa, som har en egenkapitl på 13 millioner kroner og 10,7 millioner «kontanter» i banken, viser regnskapet.

Dagbladet Dagen AS eies av morselskapet Mediehuset Dagen AS, som blant annet eier en mediesamkjøring, eiendomsselskap og et utviklingsselskap. Selskapet eies igjen av en rekke store og små aksjonærer og kristne organisasjoner.

Sjefredaktør Vebjørn Selbekk fikk i fjor 969.107 kroner i lønn og annen godtgjørelse. Administrerende direktør Christer Skoge fikk en samlet godtgjørelse på 817.009 kroner.

 

 

Powered by Labrador CMS