Christer Falck (til venstre) går hardt ut mot VG-journalist Thomas Talseth.
Christer Falck (til venstre) går hardt ut mot VG-journalist Thomas Talseth.

Christer Falck går til angrep på VG-journalist. – Det blir for dumt, svarer VG-redaktør

– Thomas Talseth har vært etter meg i en årrekke, sier kulturprofilen.

Publisert

Kulturkjendisen og TV-profilen Christer Falck gikk søndag til frontalangrep på VG-journalist Thomas Talseth. 

I et langt innlegg på sin Facebook-profil langer han ut mot den erfarne skribenten og musikkanmelderen, og beskylder Talseth blant annet for å ha en personlig vendetta mot Falck.

«Thomas Talseth har vært etter meg i en årrekke.», skriver Falck.

Det var Nettavisen som omtalte denne saken først.

Medier24 har vært i kontakt med Falck, men han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere og henviser til Facebook-innlegget.

– Har prioritert ordentlige journalister

Bakgrunnen for innlegget er en VG-sak som ble publisert søndag formiddag, der det opplyses at Falcks forlag gikk i minus i 2019. Talseth er journalisten bak saken.

Falck hevder Talseth kommer med flere uriktige opplysninger i saken, og at han jobber på en uredelig måte som journalist.

Ifølge Falck føyer dette seg bare inn i rekken av negative saker fra Talseths penn helt siden sistnevnte var redaktør i ungdomsmagasinet Spirit rundt årtusenskiftet. 

«Av en eller annen grunn hadde han fått for seg at jeg var selve satan i norsk musikk, og navnet mitt dukket opp omtrent månedlig i deres «overhørt»-spalter.», skriver Falck.

Falck forteller at han opprinnelig fikk nok i 2008, da han var misfornøyd med Talseths vinkling etter et lanseringsintervju med artisten Hilde Marie Kjersem, som da var tilknyttet Falcks plateselskap.

«Det var da jeg bestemte meg for å bare holde meg unna. I 12 år har jeg ikke hatt kontakt eller dialog. Har prioritert ordentlige journalister i VG (ja, de finnes) og heller latt være å få saker på trykk, om Talseth står bak. Det er aldri verdt det.», skriver Falck.

Falck og Talseth var imidlertid i kontakt igjen i forbindelse med søndagens sak, men det skjer ikke igjen, ifølge Falck.

«Om Talseth kontakter meg for fremtidige saker, kommer jeg ikke til å svare. Jeg vet at det vil få meg til å se kjip ut, en som har noe å skjule, eller en som bare er arrogant. Det første og siste er jeg vant til, og sikkert også sant. Men jeg har lite å skjule. Men det sparer meg for litt tid og jeg tror et liv uten Talseth gir bedre livskvalitet.», skriver han.

Falcks innlegg har for øvrig fått en rekke støttekommentarer og tomler opp fra flere norske kulturprofiler. Personkarakteristikkene i kommentarfeltet er også tidvis svært harde i retning Talseth.

– En kompetent journalist med høy integritet

Christer Falck
Christer Falck

Medier24 har vært i kontakt med Thomas Talseth. Han henviser til VGTV-redaktør Rolf Sønstelie, som har redaktøransvaret for VG nå i sommer, for kommentarer.

Sønstelie har ikke anledning til å snakke med Medier24 på telefon, men svarer på e-post.

Han er overrasket over Falck-tiraden.

Redaktør Rolf Sønstelie i VGTV.
Redaktør Rolf Sønstelie i VGTV.

– Falck burde tatt kontakt med redaksjonsledelsen i VG hvis han mente noe var feil. Det har han ikke gjort. I stedet kommer han med en serie påstander og angrep på Talseth og VG på Facebook som ikke har rot i virkeligheten. Og han slipper løs en diskusjon i kommentarfeltet som vi ville blitt dømt sønder og sammen for i Pressens Faglige Utvalg, skriver Sønstelie.

Han avfeier at Talseth og VG kommer med uriktige opplysninger i saken.

– Saken bygger på offentlig tilgjengelig tall og dokumenter. Den er nøkternt og ryddig løst. Falck får samtidig tilsvar slik han skal, og siteres korrekt og fyldig. Jeg kan ikke se at han påviser en eneste feil. Og han har altså ikke vært i kontakt med VG for å få noe rettet opp, svarer Sønstelie.

På spørsmål om hva han synes om Falcks beskrivelse av Talseth som en uredelig journalist, svarer Sønstelie:

– Falck får mene hva han vil, men det underbygget ikke kritikkens hans på en saklig og troverdig måte akkurat. Talseth er en kompetent journalist med høy integritet.

Sønstelie sier han heller ikke skjønner mye av Falcks påstand om at «Talseth har vært etter meg i en årrekke».

– Det blir for dumt. Det er ikke slik at VG-journalister kan drive personlige kampanjer mot offentlige personer fordekt som journalistikk. Vi har fulgt Falcks karriere gjennom flere år, med ulike saker - både positive og kritiske. Vår dekning av ham har ikke vært ensidig, skriver Sønstelie.

Powered by Labrador CMS