Ti NRK-ansatte blir overført til selskap uten tariffavtale

NRK setter ut deler av IT-driften til Sopra Steria.

Publisert

Ifølge FriFagbevegelse overfører NRK ti ansatte, inkludert én sjef, til den globale it-giganten Sopra Steria, som har 1.800 medarbeidere i Norge. Virksomhetsoverdragelsen skjer i juni.

Fagforeningsleder Trine Steen i NTL NRK reagerer på at de overføres til et selskap uten tariffavtale.

– NRK pleier å skryte av partssamarbeidet og alt det gode vi får til i fellesskap, og så inngår de likevel en avtale med en virksomhet som ikke har tariffavtale. Noen som dermed ikke har denne samarbeidsånden i bunn som hele arbeidslivet i Norge bygger på, sier hun til avisen.

Det er ansatte knyttet til områdene servicedesk og klientdrift som skal overføres.

Steen er også bekymret for selskapets seniorpolitikk da de heller ikke har noen AFP-avtale.

Teknologidirektør Heidrun Reisæter i NRK forklarer overfor avisen at utkontrakteringen krevde utlysning, og at det er viktig med likebehandling av tilbyderne. Hun presiserer at det ikke er mulig å stille krav om at leverandør har tariffavtale.

«Vi har likevel vært opptatt av hva som møter våre ansatte som skal virksomhetsoverdras. Temaet har fått et eget kapittel i kravspesifikasjonen og har vært diskutert i møter med alle tilbyderne. Det er også avtalefestet at lønns- og arbeidsvilkår for bransjen skal etterleves. Selv om selskapet ikke har tariffavtale har de personalhåndbok som regulerer lønns- og arbeidsvilkår og et etablert samarbeid mellom ledelsen og fagforeningene.»

Powered by Labrador CMS