Den kjente TV-journalisten Charlie Rose (75) er suspendert etter anklager om seksuell trakassering fra åtte kvinner

Han ble regnet som en av de viktigste og mest innflytelsesrike menneskene i journalistikken. Nå hagler anklagene mot stjernejournalisten.

Publisert

Flere kvinner i mediebransjen har gjennom artikler i Washington Post fortalt om om episoder med sjikanerende telefonsamtaler, at han ruslet rundt dem naken – og at han tok dem på pupper, rumper og kjønnsorganer, skriver VG.

Den kjente journalisten har delvis innrømmet sin oppførsel.

Charlie Rose
Charlie Rose

Journalisten har gjennom sine ulike roller i «60 Minutes», «CBS This Morning» og andre sentrale programmer, kunnet velge intervjuobjekter fra øverste hylle; Vladimir Putin, Donald Trump, Barack og Michelle Obama, Bashar al-Assad, Steve Jobs og Bill Gates.

Nå er han permittert etter anklagene, som kommer fra kvinner som enten jobbet for ham - eller som hadde lyst til å jobbe for ham på slutten av 90-tallet og fram til 2011, skriver Washington Post.

– I mine 45 år i journalistikken har jeg med stolthet vært en talsmann for karrierene til kvinnene jeg har jobbet med. Likevel, de siste dagene har det kommet påstander om min oppførsel mot noen tidligere kvinnelige kolleger. Det er essensielt at disse kvinnene vet at jeg hører dem og at jeg på det dypeste beklager min upassende oppførsel. Jeg er svært flau, opplyser journalisten Rose i saken til den amerikanske avisa, gjengitt av VG her i Norge.

Powered by Labrador CMS