TV 2 vant første runde i Champions League-striden med NENT

– Vi er glade for at retten er enige med vår tolkning av avtalen mellom oss og NENT, sier  TV 2s juridiske direktør, Tomas Myrbostad til Medier24.

Publisert

Den siste uken har det vært en pågående konflikt mellom NENT og TV 2 om rettighetene til Champions League. De har vært i retten denne uken

Nå har en nylig rettskjennelse gitt TV 2 midlertidig rett, og konsekvensen er ifølge NENT følgende:

«NENT Group må midlertidig avstå fra å vise Champions League-kampene som går på TV 2 til kunder som har kjøpt tilgang til Viaplay gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel», som NENT skriver i en epost. 

 

– Glade

TV 2s juridiske direktør er glad for at retten konkluderte med at deres tolkning var den riktige - selv om avgjørelsen ikke er endelig. 

– Vi tar ikke lett på det å ta ut en forføyningssak mot en samarbeidspartner, men vi er glade for at retten er enige med vår tolkning av avtalen mellom oss og NENT, sier  TV 2s juridiske direktør, Tomas Myrbostad til Medier24. 

NENT, som for eksempel eier TV 3 og Viasat, har hatt rettighetene til Champions League i en årrekke, men i år har TV 2 kjøpt rettighetene til å vise enkelte kamper.

NENT mener de likevel har hatt rettighetene til å sende kampene på Viaplay - men TV 2 har ikke vært enige i at også kunder som har fått tilgang til Viaplay gjennom sin TV-leverandør skal kunne streame kampene på Viaplay.

 

– Et dårligere produkt

Kommunikasjonsdirektør i NENT, Line Vee Hanum, skriver i en epost at TV 2 har fått midlertidig medhold. 

– Vi sublisensierer to UEFA Champions League-kamper pr. runde til TV 2 fra og med denne sesongen, men har fremdeles rettigheten til å sende ALT fra UEFA Champions League på Viaplay – også de kampene som sendes på TV 2. Vi tar til etterretning at TV 2 har fått midlertidig medhold i at de kan tvinge oss til å endre vår sportspakke på Viaplay til kunder som har kjøpt tilgang til vår tjeneste gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel. Det betyr at kundene får et mye dårligere produkt. Vi ønsker selvsagt å tilby alle våre kunder det samme produktet, skriver kommunikasjonsdirektør i NENT, Line Vee Hanum i en epost. 

Uenighet om avtalen

TV 2s juridiske direktør, Tomas Myrbostad, sier til Medier24 at han er glad for at retten har konkludert med at deres forståelse av avtalen er riktig. 

Han sier videre at de er pålagt å ta ut en stevning til voldgiftsretten innen 12. oktober, og at saken skal løses med en endelig avgjørelse der, heller enn at det blir en full rettssak. 

Til Vee Hanums utsagn om at dette gir kundene et dårligere produkt, sier Myrbostad til at retten har sagt at deres tolkning av avtalen er rett. 

– Dette handler om den eksklusiviteten som TV 2 har kjøpt og som vi har betalt NENT for. Retten har sagt at vår tolkning av avtalen er den riktige, og det betyr at de ikke kan vise disse kampene for de kundene, sier han. 

Powered by Labrador CMS