Maria Aas-Eng, konsernsjef i Red Gruppen.
Maria Aas-Eng, konsernsjef i Red Gruppen.

Podkast:

MediaPuls 221: Maria Aas-Eng har vært på verdens største teknologimesse - og forteller hva som ga mest inntrykk fra CES

MediaPuls har besøk av Maria Aas-Eng i Red Gruppen. Googles ansiktsgjenkjenning går viralt. En feilsendt SMS skapte panikk på Hawaii og Facebook overlater troverdige nyheter til brukerne.

Publisert

Google har lansert en tjeneste for ansiktsgjenkjenning som nå går viralt i USA. Appen lar deg laste opp et bilde av deg selv, og så finner en det historiske kunstverket du ligner mest på. Det er helt sikkert kult, men ikke helt uproblematisk.

Hawaii-SMS

13. januar sendte myndighetene ut en SMS som fikk innbyggerne til å tro at deres siste time hadde kommet. At en atombombe fra Nord-Korea var på vei. 14. januar sendte Donald Trump ut en tweet hvor han skrøt av å ha en større atomknapp.

Facebook og troverdige nyheter

Facebook fortsetter sin kamp for å få bukt med spredningen av falske nyheter, misinformasjon og luretitler. Nå vil de la brukerne avgjøre hva som er troverdige nyhetskilder. De kommer til å gjennomføre kvantitative undersøkelser, der de altså spør et representativt utvalg av befolkningen – og bruke svarene til å rangere mediehusene.

What happens in Vegas, doesn’t stay in Vegas

CES 2018 er historie. Verdens største forbrukermesse, Consumer Electronics Show, ble i år arrangert i Las Vegas 8 til 12 januar. En av de som dro til Las Vegas for å overvære CES og bli inspirert, var Maria Aas-Eng. Hun er konsernsjef i RED – det største norskeide medie- og kommunikasjonsselskapet, som består av 7 selskaper, deriblant Red Media Consulting, Plapre, Red Performance og Heia de som vinner.

Sosiale medier siden sist:

  • Nær 700.000 amerikanere retvitret eller likte tweets fra den russiske trollfabrikken Internet Research Agency foran det amerikanske presidentvalget i 2016
  • 198 prosent økning i bruk av influencere på Instagram fra 2016 til 2017
  • Ifølge Parse.ly er video det MINST engasjerende formatet på Facebook. Interessant, men ikke riktig
  • Kahoot har nådd 70 millioner månedlige brukere
  • WhatsApp officially launches its app for businesses in select markets

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS