Disse to blir iTromsøs nye toppledere: – Innfører en toledermodell

iTromsø rekrutterer internt og ansetter nyhetsredaktør Trond Haakensen som ny sjefredaktør og salgsdirektør Cecilie Stefanussen som administrerende direktør.

Publisert

Fredag vedtok et enstemmig iTromsøs styre at nåværende nyhetsredaktør Trond Haakensen (49) blir konstituert sjefredaktør og nåværende salgsdirektør Cecilie Stefanussen (41) konstitueres som administrerende direktør for avisen.

De er konstituert for ett år.

Det skriver avisen på sine egne nettsider.

Tidligere denne måneden fikk sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen i Mediehuset iTromsø innvilget ett års permisjon for å starte opp en ny nettavis i Steinkjer. Han starter i jobben 1. oktober.

Trond Haakensen har jobbet i Mediehuset iTromsø mer eller mindre siden 1996 og har vært nyhetsredaktør i to perioder, fra 2007 til 2011 og fra 2015 og fram til dags dato. Cecilie Stefanussen startet i jobben som salgsdirektør i iTromsø i 2018.

Styreleder Harald H.Rise iTromsø sier at det er normalt å rekruttere internt når man skal konstituere for ett år, og legger til at begge pekte seg tidlig ut som gode kandidater.

Rise sier at de innfører en toledermodell slik at sjefredaktør får fullt fokus på den redaksjonelle biten og salgsdirektør viderefører arbeid og tar ansvar for den merkantile delen av jobben.

– Det var ikke vanskelig å takke ja, men jeg måtte selvfølgelig tenke litt på det. Også er det viktig å understreke at dette kun er for ett år, sier Haakensen, til avisen.

De er begge enige om at de vil samarbeidet bra sammen. De påpeker at de har vært sitt fagfelt, men at de kommer til å ønske å dra avisen i sammen retning.

Powered by Labrador CMS