Knockout for TV3 - over én million seere fikk med seg Cecilia Brækhus lørdag kveld

Historiske seertall for MTG i helga.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag sendte TV3 en historisk sportsbegivenhet da Cecilia Brækhus bokset mot Ann Sophie Mathis i den første proffkampen på norsk jord siden 1981.

Brækhus’ knock out på Mathis ble på det meste sett av 990.000 seere og sørget for historiske seertall på TV3, opplyser kanalen i en melding.

Kampen ga TV3 historiens nest høyeste lineære seertall med hele 960.000 seere i snitt og en kommersiell andel på 77,4 prosent.

Hele 990.000 seere fikk med seg at Brækhus avgjorde kampen med teknisk knockout på kanalen.

I tillegg var det 50 000 seere på Viafree under kampen, og til sammen samlet MTG TV 1 040 000 seere på det meste på sine flater under den historiske boksekampen.

Oppvarmingen fra tidlig lørdag kveld, med flere kamper og studiosending, fikk også et snitt-seertall på 360.000 seere.

- Dette er en lørdag som går inn i historiebøkene for både boksesporten og TV3s del. At en over million seere fikk med seg Brækhus’ knock out er en anerkjennelse av Brækhus som idrettsutøver og boksing som sport.

- Vi er stolte over å være den kanalen som har fått muligheten til å lage en folkefest ut av denne store sportsbegivenheten, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger på at lørdagens sending holdt høy standard, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

Dette er som nevnt det nest høyeste seertallet på TV3 noen gang. Gjeldende rekord ble satt av håndballgutta tidligere i år. Nå tror Micalsen at den kan ryke i desember.

- Jeg tror jammen meg håndballjentene kan utfordre den i desember. I et år da lineær-TVs framtid diskuteres i dystre ordelag lander vi sannsynligvis de tre høyeste seertallene i TV3s nesten 30 år lange historie. Det er gøy, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS