Fire podder som har entret livescenen: «Krisemøte», «Sånn er du», «Kjærlighetspodden» og nyeste ut, «KonspirasjonsPodden».
Fire podder som har entret livescenen: «Krisemøte», «Sånn er du», «Kjærlighetspodden» og nyeste ut, «KonspirasjonsPodden».

- Podder er den nye vinen, sier booking­ansvarlig Joakim Throndsen på Rockefeller. Stadig flere podkaster går live

Konspirasjoner, kriser og kjærlighet er blant temaene når podkast møter scene denne våren.

Publisert

Poddene entrer scenen – og tar med seg sine dedikerte lyttere til salen – i stadig økende grad.

Nå er det klart at sesongavslutning for nyeste runde ut av den svært populære, årsgamle «KonspirasjonsPodden» blir på Rockefeller-scenen 30. mai.

Men podkasten, hvor Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn-Henning Ødegaard tar for seg både kjent og ukjente konspirasjonsteorier, skal allerede i mars på liveturné til Fredrikstad, Oslo, Grimstad og Kristiansand. Det skjer i kjølvannet av sesongpremieren denne uken.

En annen nykommer på Rockefellers scene blir «Kjærlighetspodden», som har meldt sin ankomst dit 26. april. Da skal psykologene og samlivsekspertene Sissel Gran og Catrin Sagen svarer på spørsmål om kjærlighet og relasjoner, med Marte Stokstad som programleder – i det de kaller «et loveshow». De trår også til på Vika kino i Oslo 24. februar, før visningen av den Oscar-nominerte filmen «Savnet».

Onsdag har hovedstadens tradisjonsrike rockescene nesten utsolgt når Harald Eia og Nils Brenna tar for seg Live Nelvik i sin liveversjon av «Sånn er du», personlighetstesten kjent fra P2 og pod.

 

Den nye vinen

– Podder er den nye vinen, sier bookingansvarlig Joakim ThrondsenRockefeller, Konsertstedet har nå fått enda et nytt bein å stå på som arena for podkastenes liveversjoner.

Throndsen mener det begynte i 2015 – og siden har «vokst veldig». Det tok av med «Krisemøte» med Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen, som opplevde to stappfulle hus på Rockefeller i 2016.

– Vi har valgt å satse på podkast live, og det går bra. Vi følger med på topplistene, og kommer med forslag, sier bookingansvarlig Throndsen, som har dette å si om appellen når podkasten entrer en ny setting:

I disse dager er Vegard Harm og Morten Hegseth ute på norgesturné med liveutgaver av podkasten «Harm & Hegseth», med en rekke utsolgte opptredener.
I disse dager er Vegard Harm og Morten Hegseth ute på norgesturné med liveutgaver av podkasten «Harm & Hegseth», med en rekke utsolgte opptredener.

– Det skjer der og da, og det ligger det en styrke og egenverdi i.

Andre populære scenegjester i sjangeren er «Fotballklubben» med Aleksander Schau og Thomas Aune, samt VG-kjente «Harm & Hegseth». Sistnevnte har ifølge Throndsen «solgt ut Rockefeller 3–4 ganger».

«Harm & Hegseth» er i disse februardager ute på turné rundt til et knippe norske byer: Av syv livesendinger er fem utsolgt, ifølge podkastens hjemmeside.

 

Omreisende

«Krisemøte» har reist land og strand rundt i liveversjonen. Som det heter på podkastens Facebook-side: «En gang i måneden tar de programmet sitt ut på veien for å belære nasjonen om hvordan livet ser ut cirka halvveis».

Også Schau og Holm Johannessen tar likevel sin sesongavslutning for vårens podkastsesong på Rockefeller, noe som skjer 24. mai.

30. mai kjører «Fotballklubben» sin VM-spesial som livepodkast på Rockefeller, etter at herrene bak har gjestet både Kristiansund og Porsgrunn i mars og april.

– Det er mange ulike typer publikummere som kommer. Podkastene har en dedikert lytterskare, og det er gøy å være med på å legge til rette for en ny type underholdning, sier Oslo-utestedets bookingansvarlig Joakim Throndsen til NTB.

Powered by Labrador CMS