Sommerpraten

– Den største tabben var å gi kundene all den alkoholen de ønsket seg

NRKs radiosjef Cathinka Rondan hadde en heller uheldig episode som sommervikar på et konferansehotell, forteller hun i Sommerpraten.

Publisert Sist oppdatert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er NRKs radiosjef Cathinka Rondan.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– En tid der alt ble snudd på hodet, vi både rykket 50 år fram og tilbake samtidig. Fram i teknologi og arbeidsvaner og tilbake i noen gamle lyttermønstre. Det var også spesielt at vi på noen få dager forberedte oss på at 40 prosent av arbeidsstyrken skulle være syke, mens det tok noen få uker å se at vi heldigvis kunne se at ingen var syke og vi med hjelp av teknologiske nyskapninger kunne fortsette som normalt.

– Det klarte alle som jobbet med radio og podkast på rekordtid og på imponerende vis fordi man måtte. Det er det mye å lære av. Og lydmediet er enklere sånn sett, det var lettere å fortsette som normalt med smittevern her enn for eksempel TV. Lydmediet er ekstremt robust – selv under en apokalypse så skal vi klare å få ut lyd.

– Hva er årets flause til nå?

– Det er vel de lederne som har valgt å undervurdere eller til og med overse korona. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Alle mediefolk i alle aldre som på null komma svisj ble mestere i digitale møter og presentasjoner og endret arbeidshverdag.

– Hva gjør du i sommer?

– Er på hytta i Bunnefjorden og skal gå Aurlandsdalen. Fjell og sjø – trenger man mer?

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Øker inntaket av radio og bok. Og «binger» noen podkastserier.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Som sommervikar på konferansehotell er kanskje den største tabben å gi kundene all den alkoholen de faktisk ønsker seg. Det går sjelden bra. Men det er bra å ha med seg konferansehotellerfaringen når man selv er på seminar. Men jeg vil også si det var en tabbe å spise opp wienerbrødene som ble igjen etter en dag med konferanse. Jeg er ikke i stand til å ta en bit wienerbrød eller for den saks skyld kremfylt gjærbakst i dag.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær ydmyk, åpen, løsningsorientert, hyggelig og ærlig om det du ikke kan. Vi trenger alltid et blikk utenfra. Det kan bære lengre enn spisse albuer og talent. Alle vil jobbe med en som det er skikkelig fint og givende å jobbe med.

Powered by Labrador CMS