Finn Bjelke om «Popquiz»-striden som strekker ut i månedsvis: – Plagsomt

NRK har hatt ni måneder på seg til å komme med innvendinger til Patentstyret i saken om Popquiz-navnet, likevel har de bedt om å få fristen utsatt. Nå begynner Finn Bjelke og Radio Vinyl å gå lei.

Publisert

Det har gått over et år siden NRK søkte Patentstyret om å registrere navnet Popquiz som varemerke til blant annet radio- og tv-sendinger.

Beskjeden fra Patentstyret var, i et brev datert 6. februar 2019, at NRK fikk bruke navnet som varemerke på refleksvester og reflekser, men ikke mer. NRK fikk også muligheten til å komme med innvendinger innen 6. mai. Da fristen nærmet seg, ba NRK om å få den utsatt, noe de fikk.

Nå har NRK for andre gang bedt om utsatt frist til å argumentere for hvorfor de burde ha enerett på å bruke Popquiz som navn på radioprogram.

Grunnen til at NRK vil ha navnet registrert som varemerke, er at tidligere NRK-ansatte Finn Bjelke, som også var programleder for Popquiz, sluttet i kanalen for å jobbe i Radio Vinyl. Der startet han et nytt program med samme navn og samme konsept på samme sendeflate. Dette satte sinnene i kok hos NRK.

– Dette er vårt program og vi vil om nødvendig gå rettens vei for å stoppe disse planene, sa fungerende radiosjef Jon Branæs til VG den gangen.

– Litt om å avslutte et forhold

Mannen i kjernen av striden, Finn Bjelke, sier til Medier24 at han helst skulle sett at saken var ute av verden.

– Jeg kan vel forsiktig antyde at jeg hadde håpet saken var avgjort nå. Det er over ett år siden jeg startet i Radio Vinyl og det ville vært fint å slippe å ha dette i bakhodet hver uke, sier han.

Han sammenligner bruddet med NRK og det å avslutte et forhold:

– Én går videre mens den andre velger å «bli igjen» litt til. Håper bruddet snart er et faktum. Det må da være det beste for begge parter.

Også Redaktør i Bauer Media Arne Sandvik lar seg irritere av at saken nok en gang er utsatt.

– Det som overrasker meg er at de var så veldig aktive og bruke harde og sterke ord mot Vinyl, og mente de hadde en klar sak, så har vinter og vår gått, og de har ennå ikke fått utformet et svar.

– Svaret kommer neste uke

På spørsmål om hvorfor NRK har bedt om en ny fristutsettelse skriver radiosjef i NRK Cathinka Rondan at de av «praktiske grunner fikk vi utsatt frist. Det kommer neste uke.»

Medier24 ble også henvist til advokat Anne Lang-Ree ved NRKs juridiske avdeling. Hun understreker overfor Medier24 at søknaden til Patentstyret ikke har noe direkte med Bauer å gjøre.

«Det er en prosess mellom NRK og Patentstyret om hvilke varer og tjenester varemerkesøknaden kan bli registrert for. NRK forholder seg her til Patentstyrets saksbehandlingsregler og krav», skriver hun i en e-post.

Hun er imidlertid klar på at hun mener det er NRK som har rett ti å bruke Popquiz-navnet:

«Fra NRKs side har vi hele tiden ment at det er NRK som har retten til tittelen POPQUIZ for radioprogram. Dette følger også av ansattavtalen Finn Bjelke hadde med NRK, og Bauer Media er fullt klar over dette. NRK brukte POPQUIZ-navnet før Bjelke ble programleder for POPQUIZ, og det er NRK som har retten til navnet og formatet. Her er det ingen endring.»

Powered by Labrador CMS