Nyhetssjef Caroline Rugeldal i NRK Troms og Finnmark.
Nyhetssjef Caroline Rugeldal i NRK Troms og Finnmark.

Sommerpraten

Hyller P1-profilens åpenhet om mobbing: – Traff meg midt i magen

Radioprogramleder Pål Plassen får skryt av Caroline Rugeldal i Sommerpraten.

Publisert

 I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er nyhetssjef i NRK Troms og Finnmark, Caroline Rugeldal. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Unntakstilstand og langspurt er mi oppsummering! I Tromsø fikk vi første koronatilfelle allerede i februar, og fra da har vi lokalt bidratt i dekninga av koronasituasjonen som jeg er stolt over å kunne bidra til, som nyhetssjef. Fra nord har vi bidratt med daglige ekstrasendinger til hele landet, og det har vært imponerende å se den innsatsen nyhetsreporterne har lagt ned i å opplyse og oppdatere folk i det som er en langspurt.  

– Hva er årets flause til nå?

– Det er vel kanskje ikke årets flause, men emoticonflommen og trøbbel under Grand Prix er kanskje det jeg personlig har fått mest reaksjoner på fra publikum.  

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– NRK-kollega og kompis Pål Plassen imponerer med sin åpenhet når han forteller rått om mobbinga han var utsatt for som ung. Ei rå fortelling i VG Helg som traff meg i magen, og som jeg håper kan være en tankevekker for flere.  

– Jeg er også imponert over Ragna Nordenborg og den flinke gjengen bak NRK-podcasten Oppdatert. Gir meg enkel og god innføring i store nyhetssaker, rett i øret, anbefales! 

– Hva gjør du i sommer?

– Prøver få dreis på SUP-brettet, en tur på den iskalde sjøen i nord i midnattsol, er perfekt avkobling. På jobb stepper kort jeg inn som redaktør for NRK i Troms og Finnmark, mer enn nok å gjøre sammen med en dyktig gjeng som holder fortet i sommer. Ferien blir kortreist til favorittene Våtvoll i Kvæfjord, fiskeværet Nyksund og Snytindhytta under Møysalen. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie

–Yrkesskaden med å prøve å holde meg oppdatert nesten hele døgnet, tar jeg dessverre ofte med inn i starten av ferien. Podcastene Oppdatert og «Hvem tror du at du er», blir med på joggetur.    

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg forutså ikke hvor hardt jeg kunne misforstås, da jeg delte en sommervikarannonse på min egen FB-side, og skrev i deleteksten at vi søkte folk med «røde ideer». Det hjalp ikke at jeg prøvde forklare at jeg mente folk med «ideer utenfor boksen», og at det ikke hadde noe med partitilhørighet å gjøre. Kommentarfeltet kokte, og jeg måtte få hjelp fra redaktøren for å prøve stoppe det som etter hvert ble ganske drøye kommentarer på FB. Grei læring å ta med seg, men tøft da det stod på. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer? 

– «Lær av oss, men ikke bli som oss», var et godt råd jeg fikk da jeg kom fra Marienlyst til Tromsø. Selv om det kan være hardt i starten for en sommervikar å komme gjennom på morgenmøtet, så håper jeg jo at de unge talentene vi nå har i sving som vikarer, fortsetter med å komme med ideer til saker fra sitt miljø og sin hverdag og det de er opptatte av, og tilfører oss noe nytt.

Powered by Labrador CMS