NRK-duoen Carl Andreas Wold og Carina Olset er programledere i NRK Sports podkast, Sporten.
NRK-duoen Carl Andreas Wold og Carina Olset er programledere i NRK Sports podkast, Sporten.

NRK-profilen fronter ny «unik» sports-podkast: – Vi vil opp på pallen og inn i garderoben

NRK Sports nye podkast ønsker å vise lytterne hva som ligger bak noen av norgeshistoriens største idrettsprestasjoner.

Publisert

Denne helgen ble første episode av podkasten «Sporten» fra NRK Sport sluppet, med langrennsløper Emil Iversen som gjest.

Podkastens programledere er journalistene Carina Olset og Carl Andreas Wold. Olset sier seg godt fornøyd med resultatet etter at den første episoden nå er publisert.

– Det var kjempegøy, og vi er veldig fornøyde med mottakelsen podkasten har fått. Emil Iversen leverte også perfekt som gjest, og vi fikk en god start gjennom å ha han med oss, sier Olset til Medier24.

– Hva skiller «Sporten» fra andre norske podkaster om idrett?

– Vi mener vi lager en podkast som ikke finnes fra før av. Det finnes veldig mange gode podkaster, som jeg som pendler hører på hver dag. Disse handler ofte om ett innsnevret tema, og derfor ville vi lage en podkast som handler om all mulig sport, svarer Olset.

Og legger til:

– Podkasten skal handle om aktuelle ting, men ikke dem du ser på nyhetene, eller leser om på nettet. Som vi pleier å si, vil vi opp på pallen og inn i garderoben, for å komme bak prestasjonene. Å lage en morsom podkast som skal være godt selskap for lytterne våre er prioritet nummer en for oss.

 

– Lærer mye av ham hver dag

Programlederne Olset og Wold har kjent hverandre siden 2006, da de begge ble sendt for å dekke skøyteløp i Vikingskipet på Hamar.

Olset skryter stort av programlederkollegaen sin. 

 – I motsetning til meg er han en allrounder, som kan  mye om mange forskjellige sporter. 

– Han er også internasjonal i interessene sine og er god på tennis, golf og alpint, mens jeg er litt mer norsk - en fotballidiot og langrennspatriot, sier Olset. 

På grunn av ulikhetene i interesser, mener Olset også at hun lærer mye av Wold.

– Jeg lærer veldig mye av Carl Andreas hver dag. Det viktigste i samarbeidet vårt, er at vi har så god kjemi og synes at hverandre er morsomme. 

Henter vikar med OL-bronse

Olset er for tiden gravid, og skal ut i permisjon om ikke så altfor lenge. Derfor er flere av de neste episodene av Sporten spilt inn på forhånd. 

I januar tar tidligere alpinist og bronsevinner i OL, Nina Haver-Løseth over programlederrollen for Olset.

– Det blir veldig gøy å høre henne i dette formatet. Vi skal også bruke henne som ekspert på flere av våre sendinger, i tillegg til at hun skal fordype seg i podkasten.

– Hun er jo også gravid, så målet er at jeg skal være tilbake igjen når hun skal ha permisjon. Å gi lytterne et fast mønster er kjempeviktig, slik at de vet at vi er der når de ønsker de, sier Olset.

Hun avslører også noen av gjestene som blir å finne i podkasten de neste ukene.

– Denne uken prater vi med Ingrid Landmark Tandrevold, og så har vi også en avtale med Patrick Berg som er blitt seriemester. Vi må snakke litt om Glimt, for det er årets beste idrettshistorie.

– Vi har også gjort flere avtaler med andre store idrettsutøvere som vi vet er godt selskap, sier Olset. 

Carina Olset
Carina Olset
Powered by Labrador CMS