Disse tre skal lede TV2-seerne gjennom fotball-VM, men for én million husstander kan det bli svart på TV2 fra og med 1. juni.
Disse tre skal lede TV2-seerne gjennom fotball-VM, men for én million husstander kan det bli svart på TV2 fra og med 1. juni.

Fristen nærmer seg med stormskritt - to millioner kan få svarte skjermer før VM. Men TV 2 har planen klar om det blir konflikt

Dersom forhandlingene med Canal Digital fører til svarte skjermer, vurderer TV-kanalen å åpne for fri bruk av hovedkanalene på TV 2 Sumo.

Publisert

TV 2 forhandler i disse dager med Canal Digital og eierselskapet Telenor om en ny avtale for distribusjon av mediehusets kanaler over kabel og satelitt. Fristen for å komme til enighet er 1. juni, altså om et drøyt døgn.

Om partene ikke blir enige innen fristen risikerer rundt én million Canal Digital-kunder i Norge å kun få opp svarte skjermer på alle TV 2s kanaler.

- Vi jobber på spreng for å finne en løsning

Sarah Willand er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Hun opplyser at partene nå jobber knallhardt for å finne en løsning. 

- Det er fortsatt dialog, og vi jobber på spreng for å finne en løsning før fristen går ut, sier Willand til Medier24. 

Hun sier at forhandlingene er krevende, og at partene fremdeles står et godt stykke fra hverandre.

 
 

Det er særlig to ting som har være utfordrende å finne gode løsninger på. 

- Det ene er at Telenor skal betale det samme som de andre distributørene betaler for det samme innholdet. Det andre er at vi som et uavhengig mediehus må beholde kontrollen over hvordan vårt innhold presenteres, sier Willand. 

Hun har troen på at de kan finne en god løsning. 

- Man må alltid ha troen på at det blir en løsning. Vi har stått langt fra hverandre tidligere også, og likevel vist at vi kan komme frem til løsninger, sier hun. 

Vurderer å åpne TV 2 Sumo

Willand er opptatt av at det er seerne som kommer verst ut av at de ikke blir enige. 

- Seerne er den tapende part i denne typen konflikter, sier Willand.  

For mange kan det kanskje oppleves som ekstra ille, ettersom vi kun er to uker unna sommerens store TV-hendelse: Fotball-VM. 

Willand forklarer at de hovedsakelig jobber for å finne en løsning, men at de også planlegger for hvordan de kan håndtere situasjonen hvis de ikke klarer å bli enige.

- Nå ser vi blant annet på muligheten for å åpne TV 2 grunnpakketilbud på Sumo for alle som potensielt mister tilgang til kanalene, sier hun. 

Willand sier at det selvsagt også er en mulighet for mange som mister TV 2 å bytte distributør. 

- Det er mange andre distributører der ute, så det er en mulig å bytte til en annen distributør om man ønsker det, sier Willand. 

- Fokus nå er å få på plass en avtale

Kommunikasjonssjef Tormod Sandstø i Canal Digital, sier de forhandler med mål om å få på plass en avtale. 

 
 

- Status i øyeblikket er at forhandlingene med TV 2 pågår for fullt, med mål og håp om å få på plass en god avtale for våre kunder, sier Sandstø til Medier24. 

Han ønsker ikke å kommentere konkret hva som skjer i forhandlingene, eller hva som er viktig å få på plass for å få avtalen i havn. 

- Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i forhandlingene. Fokus nå er å få på plass en avtale, og det håper vi lar seg gjøre, sier Sandstø. 

Han understreker også at det i slike forhandlinger ikke er uvanlig at de pågår helt frem til fristen. 

Powered by Labrador CMS