Rino Andersen fra Nationen til comeback i Drammens Tidende. Avisen sikrer seg også Camilla Ondrckova som gravejournalist

– Dette er viktige ansettelser som markerer våre høye ambisjoner, sier redaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende.

Publisert

Drammens Tidende fortsetter å stase på gravejournalistikk. Tidligere ble det kjent at avisen ansatte korrupsjonsjeger Knut Erik Friis som gravesjef.

Nå melder avisen at de har gitt gravejournalisten Camilla Øvrebø Ondrckova fast jobb i redaksjonen. De henter også Nationens tidligere nyhetsredaktør Rino Andersen.

Andersen går inn i et ettårig vikariat og gjør dermed comeback etter sju år i Nationen.

Rino Andersen, inntil nylig nyhetsredaktør i Nationen.
Rino Andersen, inntil nylig nyhetsredaktør i Nationen.

– Jeg ser skikkelig fram til å begynne som journalist igjen. Jeg trives med komplekse saker, liker å grave, avdekke og avsløre. Jeg vil og tør stille de ubehagelige spørsmålene. Nå er jeg veldig lysten på å bidra til at Drammens Tidende markerer seg ytterligere som et ambisiøst nyhetshus.

Redaktør Monstad sier at ansettelsene markerer avisens høye ambisjoner. Avisen har nå styrket gravejournalistikken, som er viktig, mener hun.

– Rino har lang fartstid i Drammens Tidende, blant annet som en svært pågående og dyktig næringslivsjournalist. Han var også vår første nettredaktør. Vi ser fram til å få hans kunnskap om datastøttet journalistikk, økonomi- og næringslivskunnskap, men også kunnskap og interesse for samfunnsutvikling, politikk og god byutvikling for alle som lever og bor i området, sier hun.

Fast ansatt i DT

Ondrckova har vært tilknyttet redaksjonen som vikar i flere år. Hun dro nylig i land tre journalistpriser i Buskerud. I dag er hun i et vikariat i Fagbladet og starter opp i DT 31. juli.

Hun skal ha et spesielt ansvar saker som handler oppvekst og det flerkulturelle Drammen.

Camilla Øvrebø Ondrckova da hun fikk journalistpriser i Buskerud nylig.
Camilla Øvrebø Ondrckova da hun fikk journalistpriser i Buskerud nylig.

– Jeg gleder meg veldig, veldig til å komme tilbake til verdens herligste gjeng, sier Ondrckova.

Redaktøren forteller at Ondrckova har dokumentert at hun er både er en god historieforteller, en pågående gravejournalist og ikke minst en sprudlende kulturbygger.

– Det er veldig hyggelig å ansette Camilla etter at hun har vært vikar i DT i flere år. Vi var ikke i tvil om at dette var den rette ansettelsen for DT nå, Camilla har vært savnet faglig og sosialt det halve året hun har vært borte, sier hun.

Powered by Labrador CMS