Camilla Läckberg
Camilla Läckberg

Krimdronning Camilla Läckberg skal lage ny serie på Viaplay: – Såpeserie i moderne drakt

Den nye serien med navnet «Hammarvik» vil ha premiere på strømmetjenesten i slutten av 2020.

Publisert

Den svenske krimforfatteren Camilla Läckberg legger fra seg pennen en stund for å jobbe med nye TV-serie i samarbeid med strømmetjenesten Viaplay.

Nordic Entertainment Group (NENT) sier i en pressemelding at de har trappet kraftig opp satsingen på egenproduksjoner og lager nå minst tjue såkalte «Viaplay Original-serier» årlig. Camilla Läckberg og Nordisk Film TVs nye serie blir den første såpeserien til det nordiske konsernet, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg blir litt nostalgisk når jeg snakker om såpeserier, og ønsker å lage en såpeserie i moderne drakt, forteller Camilla Läckberg i pressemeldingen.

– Moderne tolkning av såpesjangeren

Läckberg har solgt over 24 millioner bøker internasjonalt, og er kjent for sine kriminalromaner som foregår i Fjällbacka – et idyllisk område på vestkysten av Sverige. I krimbøkene har man fulgt forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström som sammen løser mordgåtene.

20190412 – Camilla Läckberg, författareFoto: Magnus Ragnvid / TT / kod11169 Foto
20190412 – Camilla Läckberg, författareFoto: Magnus Ragnvid / TT / kod11169 Foto

Den nye Viaplay-serien er en moderne tolkning av såpesjangeren, og skildrer det lille samfunnet Hammarvik, der en seriemorder går løs. Hovedpersonen og politikvinnen Johanna kommer tilbake til gamle trakter for sin mors begravelse, og det tar ikke lang tid før hun fanges av gamle konflikter, står det i pressemeldingen.

– Jeg elsker og har savnet de tradisjonelle såpene, og har samtidig lengtet etter å få lage en såpeserie i moderne drakt. Vi har hentet inspirasjon fra Big Little Lies, Frustrerte fruer og Svenska Hjärten, forteller Läckberg i pressemeldingen.

– Unik kombinasjon av krimdrama og såpeopera

Serien utspiller seg i et nabolag som representerer hele Sverige gjennom seks forskjellige familier som bor side om side. Fra arbeiderklassen til beste velstand, og med en uløst drapsgåte som garanterer mange overraskelser og vendinger, står det i pressemeldingen. 

Ansettelse for rollene er allerede påbegynt, og innspilling vil begynne våren 2020 i Trollhättan i Sverige. 

– Camilla Läckbergs forfatterskap har en umiskjennelig filmatisk stil ideelt egnet for dette prosjektet. Den unike kombinasjonen av krimdrama og såpeopera i ‘Hammarvik’ vil gjøre det mulig for Viaplay-publikum å følge rikt utviklede karakterer og utforske flere historier – samtidig som de avslører et mysterium i de beste tradisjonene for den nordiske krimsjangeren. Vi fortsetter å gjenspeile nordisk historiefortelling for strømmetiden, og dette samarbeidet med en av Sveriges mest suksessrike forfattere viser omfanget av ambisjonene våre. – Dette forteller Fillippa Wallestam, hovedinnholdsoffiser for NENT Group i den separate pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS