Facebook-sjefen vil ikke svare på spørsmål fra den britiske regjeringen - sender to andre ledere i stedet

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sagt nei til å møte opp personlig i det britiske parlamentet for å svare på britenes spørsmål om personvernskandalen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det britiske parlamentet ba Zuckerberg om å møte opp i en høring tirsdag for å svare på spørsmål etter avsløringene knyttet til det britiske kommunikasjonsbyrået Cambridge Analytica (CA).

Samme dag ble det klart at han selv ikke ville møte opp, og at han isteden ville sende to andre Facebook-ledere i sitt sted.

I løpet tirsdagens høring skal blant annet varsleren Christopher Wylie forklare til de britiske parlamentsmedlemmene hva han vet om skandalen.

Nylig ble det kjent at det britiske kommunikasjonsbyrået CA hadde samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

Tirsdag sto en helsides annonse med en unnskyldning fra Facebook på trykk i flere tyske aviser.

– Dette var et tillitsbrudd, og vi beklager at vi ikke gjorde mer med saken, står det i annonsen.

Saken er spesielt betent i Tyskland, der personvern fortsatt er svært viktig for folk som opplevde nazistenes overvåking før og under 2. verdenskrig, og fra regjeringen i Øst-Tyskland under den kalde krigen.

Verken i Tyskland, USA eller Storbritannia ser imidlertid annonsene ut til å være nok for å gjenreise tilliten til nettgiganten.

Representanter for Facebook møtte mandag den tyske justisministeren Katarina Barley, og lovet da å holde tyske myndigheter oppdatert om saken.

Barley sa i etterkant av møtet at løfter ikke er nok, og at selskapet må overvåkes nøye.

Powered by Labrador CMS