Tidligere redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes.
Tidligere redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes.

Helge Simonnes har klaget Bygdebladet til PFU - mener omtale av søsteren var brudd på god presseskikk. Skrev selv forslag til beklagelse i redaktørens navn

- Hersketeknikk, mener avisas redaktør Reidar Opsal. Nå skal PFU ta stilling til klagen.

Publisert

Bygdebladet er klaget inn til Pressens faglige utvalg etter omtale av tidligere ordfører Karen Simonnes Aanes.

Bak klagen står hennes bror, tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes.

Det melder Sunnmørsposten.

Forside til avisa og artikkelen som nå er klaget inn til PFU.
Forside til avisa og artikkelen som nå er klaget inn til PFU.

Presseveteranen mener søsteren ble utsatt for kritikk uten anledning til å svare på beskyldningen, og at Bygdebladet samtidig sviktet i skillet mellom kommentar og nyhet.

Men ikke bare klaget Simonnes avisa inn til PFU - tidlig i klagebehandlingen skrev han også et forslag til beklagelse fra avisa, signert i redaktør Reidar Opsals navn.

- Provosert over den garva pressemannen sitt forsøk på hersketeknikker ringer vi tilbake og melder at vi ikke vil skrive lederartikler med «påhalden penn», kommenterer Opsal til Sunnmørsposten.

Simonnes sier at han bare forsøkte å «gjøre det enklest mulig» for redaktøren, og understreker at det er viktig at avisa beklager når de har gjort noe feil.

Ifølge Simonnes var det også etter avtale med redaktøren at han sendte noen formuleringer, men understreker at det ikke var meningen å «diktere» hva avisa skulle skrive. Avisa skal ha tilbudet han et leserinnlegg, men det var aldri aktuelt for ham. 

Powered by Labrador CMS