Guri Ofstad Varpe (46) er ansatt som kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, og tiltrer stillingen 1. juni 2018.
Guri Ofstad Varpe (46) er ansatt som kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, og tiltrer stillingen 1. juni 2018.

Fra Burston-Marsteller til Slottet: Guro Ofstad Varpe blir kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff

46-åringen har lang erfaring fra både kommunikasjon, TV og politikken.

Publisert

Guri Ofstad Varpe er ansatt som ny kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff. Hun har 20 år bak seg fra kommunikasjonsfaget.

46-åringen har også jobbet innen organisasjonsliv, privat næringsliv, politisk virksomhet og mediebransjen, opplyser Slottet.

Hun har tidligere arbeidet som journalist i TV 2 og vært informasjonssjef i arbeidsgiverforeningen Spekter. I perioden 1997–99 var hun ansatt i Sosialistisk Venstreparti.

Varpe er også utdannet cand.mag. med fagene historie og sammenlignede politikk fra Universitetet i Bergen.

– Det har vært stor interesse om denne stillingen med mange gode kandidater, sier fungerende kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold Reitan ved Slottet til Kampanje.

Guri Ofstad Varpe tiltrer sin nye stilling 1. juni og kommer fra stillingen som direktør i Burson-Marsteller der hun har ledet PR-byråets medieavdeling. Hun etterfølger Marianne Hagen som ble statssekretær i Utenriksdepartementet i november i fjor.

Stillingen som informasjonssjef for Slottets kommunikasjonssjef er en utfordrende oppgave. PR-håndteringen etter det nylige Se og Hør-oppslaget om Marius Borg Høiby har blitt kritisert av flere eksperter.

Flere mente kronprinsparet og kommunikasjonsavdelingen selv bidro til å gi Se og Hørs forsideoppslag enda større oppmerksomhet, skriver Kampanje.

Powered by Labrador CMS