NENT-eier TV 3 har sikret seg rettighetene til å vise kampene i den tyske Bundesligaen, der den norske superspissen Erling Braut Haaland til daglig spiller for Borussia Dortmund.
NENT-eier TV 3 har sikret seg rettighetene til å vise kampene i den tyske Bundesligaen, der den norske superspissen Erling Braut Haaland til daglig spiller for Borussia Dortmund.

Viaplay-eier NENT skal vise tysk toppfotball frem til 2029

– Dette historiske samarbeidet på tvers av ni land er akkurat hva vi sikter mot, sier NENTs CEO Anders Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Viaplay-eier Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sikret eksklusive rettigheter i ni markeder til å vise den tyske Bundesligaen i fotball, frem ti 2029.

Avtalen dekker hele Norden, de baltiske landene og Polen, og innebærer at mer enn 300 direktesendte kamper vil vises på Viaplay hver sesong.

Nordmennene Erling Braut Haaland har bøttet inn mål for Borussia Dortmund, og Alexander Sørloth har begynt å finne scoringsformen for RB Leipzig. At de to norske landslagsspissene for alvor har gjort seg bemerket er blant faktorene som har bidratt til at interessen for Bundesliga i Norge aldri har vært større.

- Bundesliga scorer høyt når det kommer til spenning, kvalitet og engasjement fra fansen. Viaplay kan nå bringe supporterne i våre nye og etablerte markeder enda nærmere sine lokale helter hver uke helt til slutten av dette tiåret, sier Anders Jensen, CEO i NENT Group.

– Dette historiske samarbeidet på tvers av ni land er akkurat hva vi sikter mot - lange kontrakter som gir oss et langsiktig perspektiv til å utvikle tjenesten for eksisterende og ikke minst fremtidige fans. Dette tar NENT Group enda et steg nærmere å realisere vår ambisjon om å være best i Europa på strømming.

Også sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma, gleder seg over at rettighetene til den tyske elitefotballen forblir hos dem de neste årene.

- Bundesligaens plass i det europeiske fotball-hierakiet står stadig sterkere. Og vi merker også hvor velorganisert de er når det kommer til den redaksjonelle arbeidsflyten, sier Oma.

Og legger til:

– Vi har hatt noen eventyrlige opplevelser med Erling Braut Haaland de siste par sesongene – og selv om han neppe er der helt frem til 2029, tror vi denne langsiktige satsingen vil gjøre at stadig flere nordmenn får øynene opp for hvor bra Bundesliga er.

Powered by Labrador CMS