Asker-mann som kappet naboens uthus i to klaget Budstikka til PFU fordi han ble identifisert

Ni saker til PFU-møtet onsdag 30. mars.

Publisert Sist oppdatert

Rett etter påske møtes PFU til møte. På sakskartet står ni saker, og for en gangs skyld er det tilsynelatende ingen tekstreklamesaker eller klager på innholdsmarkedsføring.

Til gjengjeld er det flere andre interessante klager. Blant annet er Nettavisen klaget til PFU for å ha slått fast at en person fikk MS av MMR-vaksine, noe leseren mener ikke kunne slås fast av den omtalte saken.

Slik er sakslista for møtet onsdag 30. mars:

En av de mer spesielle klagene kommer fra en privatperson i Asker som klager Budstikka til PFU for det han mener er en urettmessig identifisering av ham i en nabostrid.

Det gjelder den nye omtalte nabostriden der en mann rev naboens halve uthus, i forbindelse med en tvist.

Striden har vært behørig omtalt i både rikspresse og lokalaviser, men nå har altså mannen gjennom sin advokat klaget én av mange saker inn til PFU, gjennom sin advokat Trygve Staff.

Det er denne saken fra tampen av 2015 på Budstikka.no som nå er innklaget, der mannen mener seg urettmessig identifisert. Noe han forøvrig har vært gjennom hele saken og gjennom omtale av rettslige strider, siden uthuset ble kappet i 2014.

Saken som nå er innklaget var en kort sak som gjaldt advokatutgifter. Klager reagerer både på identifisering og upresis bildebruk i saken.

Budstikka svarer i sitt tilsvar på alle anklager med at mannen har gjort seg selv til en offentlig person gjennom den betente striden, og hevder i klagen:

- Man kan undre seg om klagen egentlig er ment som en lettvint «test» på om det ved PFUs hjelp kan være mulig å gjøre NN til presseoffer nå like i forkant av straffesaken mot ham.

Den omtalte straffesaken er forøvrig senere trukket av påtalemyndigheten, men en sivilrettslig sak om nabotvisten skal opp i lagmannsretten.

Les mer om saken i sakspapirene på Presse.no.

Powered by Labrador CMS