Kaja Mejlbo (38) bytter jobb.
Kaja Mejlbo (38) bytter jobb.

Henter fra Budstikka: Kaja Mejlbo (38) blir ny redaktør i Utdanning

- Skal eie utdanningsfeltet journalistisk, sier Mejlbo. Slutter som nyhetsredaktør i lokalavisa for toppjobb i fagbladet.

Publisert

Det er Utdanning som på nett selv melder om skiftet. Kaja Mejlbo (38) kommer fra jobb som nyhetsredaktør i Budstikka, hvor hun har hatt flere lederjobber i redaksjonen de seneste åra. Nå tar hun over som ansvarlig redaktør etter Knut Hovland. Bladet Utdanning er blant annet jevnlig hedret med priser, og vant senest i fjor Fagpresseprisen.

Om bakgrunnen for skiftet sier Mejlbo:

– I Utdanning kan vi gå mer i dybden enn det dagspressejournalistikken gir mulighet for. Samtidig er utdanning et svært spennende fagfelt. Vi ser det i Budstikka også; saker fra utdanningsfeltet er godt stoff.

Hun røper også at hun er lærerbarn, og vokst opp i en «kontinuerlig skoledebatt». 38-åringen er vokst opp i Asker, og bor nå i Ullevål hageby med samboer og to barn.

Hun sier til Utdanningsnytt at hun nok vil beholde papirutgaven av bladet, men slår samtidig fast:

- Det er på nettet de store utviklingsoppgavene ligger. Det er her Utdanning skal øke lesertallet.

- Nettet og den digitale mediebruken gir nisjene, og fagpressen spennende muligheter. På digitale plattformer og i sosiale medier stiller små og store redaksjoner likere når det gjelder distribusjon, mener Mejlbo.

Powered by Labrador CMS