HILDE SANDVIK, redaktør for Broenxyz. Her i Bergen våren 2016.
HILDE SANDVIK, redaktør for Broenxyz. Her i Bergen våren 2016.

Nå har Hilde Sandvik åpnet broen. «Det er ikke en avis å abonnere på, men et samfunn å være medlem i»

Lanserte det nordiske prosjektet Broenxyz på egen plattform lørdag.

Publisert

Da Hilde Sandvik sluttet i Bergens Tidende i vinter, fortalte hun raskt at planen var å etablere et nytt, fellesnordisk mediehus.

Siden da har hun gradvis bygget opp et nyhetsbrev, skrevet blogger og arrangert debatter. Sandvik har også knyttet til seg partnere og frilansere i våre nordiske naboland.

Inntil nå har Sandvik publisert på Medium, Facebook og Twitter, men nå er selve broen klar for åpning.

Per nyhetsbrev lørdag morgen kom lanseringen slik:

- I dag lanserer vi nettstedet Broenxyz.com; en bro på tvers av generasjoner, på tvers av grenser, en scene der vi vil invitere deg inn på, fordi vi har større tro på dialogen og den gode samtalen enn på monologen.

Aldri har det vært viktigere å kjenne naboen, sa vi i Broenxyz i juni. Det kan være verdt å gjenta: hvert land er gjerne lite hver for seg, men sammen har Norden en unik mulighet til å være en motkraft, sørge for at vi har en fremtid. Vi ønsker også for å utforske hvilken rolle Norden kan spille i og for verden, som fundament for en ny tid. Behovet for et større fellesskap kjennes stadig mer presserende.

Broenxyz har valgt en litt annerledes modell for finansiering:

Det er «ikke en avis å abonnere på, men et samfunn å være medlem i», heter det. Det vil si at du får noe gratis, men skal du få alt, må du være betalende medlem.

LES OGSÅ vårt intervju med Sandvik fra våren 2016: 

Powered by Labrador CMS