En av Nordens største TV-suksesser fortsetter: «Broen» får enda en sesong

Saga Norén kommer tilbake - med en fjerde og trolig siste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Politietterforskeren «Saga Norén» kommer tilbake. SVT bekrefter at det blir en fjerde, og kanskje siste sesong av krimserien «Broen».

Ifølge Expressen bekrefter programinnkjøpsleder Christian Wikander hos SVT for første gang at det er tatt en beslutning om å lage en fortsettelse på den fremgangsrike serien med Sofia Helin i hovedrollen.

– Vi er i full gang med å utvikle manuset, og det materialet vi har sett hittil har sett veldig lovende ut, sier Wikander til avisen.

Innspillingen skal begynne allerede i vinter, og det bekreftes også at skuespillerne Helin og Thure Lindhardt fortsetter i hovedrollene som politietterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe i den kommende sesongen, som vil slippes i løpet av 2018.

Manuset til den fjerde sesongen vil bli skrevet av «Broen»-skaperen Hans Rosenfeldt, sammen med den nye hovedmanusforfatteren Camilla Ahlgren.

Rosenfeldt hadde opprinnelig planlagt å starte handlingen til «Broen» sesong 4 under allehelgensnatten, men denne serieåpningen er nå endret.

– Det kommer til å bli den ekleste starten «Broen» har hatt. Det blir en veldig ubehagelig innledning om vi får det som vi vil. Det er ikke sikkert vi får det, men om det blir slik så kommer det til å være første gang seerne får se det som skal skje, avslører Wikander.

Seriens handling skal ha hoppet mellom ett og et halvt år og 18 måneder fram i tid. I tillegg uttaler Wikander at «han tror SVT er ferdige med «Broen» etter sesong fire».

Powered by Labrador CMS