Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen trekker seg for å unngå å havne i habilitetsskvis.
Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen trekker seg for å unngå å havne i habilitetsskvis.

Styreleder Jan Moberg trekker seg fra alle verv i Fagpressen fordi han står for nær flere kandidater til direktørjobben

– Dette er det mest ryddige jeg kan gjøre, sier Jan M. Moberg. Britt Sofie Hestvik går også ut av ansettelsesutvalget, av samme årsak.

Publisert

Fagpressen leter etter ny administrerende direktør etter at Elin Floberghagen fikk den nye jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Siden den gang har headhuntere fra Raadgiverhuset AS forsøkt å finne en kompetent erstatter.

– Det må gjøres nøytralt

Men etterfølgeren etter Floberghagen kan ikke ansettes av styreleder Moberg. Han har fått innsyn i hvem som kan være aktuelle til jobben og dermed vil han skåne ansettelsesutvalget fra «store habilitetsutfordringer».

– Jeg bekrefter at jeg vil trekke meg som leder av ansettelsesutvalget i Fagpressen – og som styreleder på årsmøtet om to måneder. Det er det mest ryddige jeg kan gjøre. Jeg blir sittende til årsmøtet i slutten av mars, men har bedt valgkomiteen om å finne en erstatter.

– Hvilke habilitetsutfordringer snakker vi om?

– Da jeg fikk informasjon for et par uker siden var det et par personer på listen som jeg anser for å stå meg så nær at jeg fant det riktig å trekke meg. Jeg vil ikke at noen skal havne i en situasjon der de tenker at «om de velger han eller hun, så må Moberg fratre som styreleder og hvis de velger en annen, så kan han bli».

– Det må gjøres helt nøytralt og derfor må jeg melde allerede før prosessen at jeg ønsker et bytte ved årsmøtet i slutten av mars. Det ble meddelt Nina Granlund Sæther, som er leder av valgkomiteen i Fagpressen, for halvannen uke siden.

– Hvem er årsaken til at du føler deg inhabil?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. For alt jeg vet kan de nå være ute av prosessen. Jeg har jo heller ikke mottatt informasjon på en stund. Slik må det bare bli i slike situasjoner.

31. mars skal styret i Fagpressen ha sitt årsmøte der de håper å kunne ha klar en ny styreleder. For øvrig et punkt på agendaen Moberg selvsagt ikke vil ta del i.

– Det er viktigere for meg å finne den beste til å lede Fagpressen videre som organisasjon, enn at jeg klamrer meg til styreledervervet. Jeg hverken kan eller vil sette meg selv over den prosessen. Jeg og Elin (Floberghagen journ.anm) har jobbet utrolig godt sammen og det har vært både lærerikt og spennende. Egentlig skulle jeg sittet i ett år til, men nå blir det ikke slik, sier han.

Ville ikke havne i skvis

Også Britt Sofie Hestvik bestemte seg for å varsle ansettelsesutvalget at hun ikke ønsket å havne i en skvis.

Styremedlem Britt Sofie Hestvik i Fagpressen. Hun er også ansvarlig redaktør og adm. dir i Kommunal-Rapport.
Styremedlem Britt Sofie Hestvik i Fagpressen. Hun er også ansvarlig redaktør og adm. dir i Kommunal-Rapport.

– Årsaken til at jeg trekker meg fra ansettelsesutvalget er rollekonflikt. Lederen for utvalget er nærmere orientert, og har akseptert årsaken, sier hun.

– Hvem er det som gjør at du føler du må trekke deg av habilitetshensyn?

– Det kan jeg ikke kommentere.

Britt Sofie Hestvik fortsetter som styremedlem i Fagpressen.

 

– Uproblematisk

Nestleder Ole Henrik Nissen-Lie i Fagpressen forteller at han synes det er uproblematisk at de trekker seg.

– Det var det eneste rette å gjøre. Vi fortsetter nå rekrutteringsprosessen som blir profesjonelt håndtert. Det er ikke dramatisk i dette. Når man opplever at man har en rollekonflikt, er det å greit å flagge det så fort som mulig.

– Hvilke søkere er det som gjør at de havner i habilitetskonflikt?

– Det har jeg ingen interesse av å si, og det er ikke min rolle å utfordre det.

– Når blir den nye direktøren presentert?

– Fremdriften skal behandles på styremøte neste uke. Det er enda ikke klart hvem man ender opp med. Vi ønsker å få på plass en best mulig kandidat og ønsker å ta en avgjørelse så fort som mulig, men vi bruker tiden godt.

Elin Floberghagen ble for litt siden ansatt som ny generalsekretær i Norsk Presseforbund.
Elin Floberghagen ble for litt siden ansatt som ny generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Vil starte i ny jobb så fort som mulig

Administrerende direktør Elin Floberghagen i Fagpressen forteller til Medier24 at hun er kjent med det som har skjedd.

– Jeg opplever det som ryddig av styreleder og Britt Sofie Hestvik at de trekker seg på grunn av at de mener at de er inhabile med tanke på søkerne. Det er veldig bra og baner vei for en videre god prosess. Sånn er det noen ganger – mediebransjen er liten.

– Når håper du å kunne begynne i den nye jobben?

– Styret skal diskutere det på styremøtet den 31. januar og jeg håper å få en rask avklaring, så jeg kan starte i jobben om ikke alt for lang tid, sier Floberghagen.

  • For ordens skyld: Jan M. Moberg er også publisher i Teknisk Ukeblad som eier 10 prosent av Medier24 AS. Bedriftene er også samlokalisert i Oslo.
Powered by Labrador CMS