Breitbart-redaktør Matthew Boyle kommer til Norge: Skal snakke om det omstridte nettstedet under Nordiske mediedager

Redaktøren skal selv forklare hva de definerer seg som.

Publisert

Nordiske mediedager arrangeres 10-12 mai og har sluppet deler av programmet.

Nå er det klart at de har fått tak i en redaktør for det mye omtalte nettstedet Breitbart News, som etter hvert har fått tette bånd til Det hvite hus.

Festivalsjef Guri Liv Heftye i Norske mediedager sier til Medier24 at de gleder seg til å få Matthew Boyle, som er Washington Political Editor i Breitbart News, til å snakke under festivalen.

– Breitbart har vært veldig omdiskutert gjennom hele valgkampen i USA og etterpå. Vi synes det er utrolig kjekt å få de til mediedagene, der mye naturlig nok kommer  til å handle om alt som har skjedd rundt valget, debattene og om fake news, sier hun.

Redaktør Matthew Boyle i Breitbart News kommer til Norge i mai.
Redaktør Matthew Boyle i Breitbart News kommer til Norge i mai.

Breitbart sin journalistikk er omstridt, og mediehuset kobles tett til «fake news»-bølgen. Er Breitbart en politisk bevegelse forkledd som et mediehus? spør Nordiske Mediedager seg i arrangementsteksten.

Boyle skal også forklare hvilke visjoner Breitbart har, hvordan ser de sin rolle i samfunnet, hvordan utøver de selv faktasjekk - og hvordan er relasjonen til Donald Trump.

Nettstedet Breitbart har i ti år konfrontert liberale, mediebransjen, aktivister og den etablerte makten fra et politisk konservativt ståsted.

– Det blir interessant å snakke med ham om hvordan han ser på deres egen rolle opp mot de politiske endringene som skjer i Europa med en høyrepopulistisk strømning, fortsetter festivalsjefen.

Matthew Boyle er 29 år og har vært journalist i Breitbart siden 2012 og redaktør fra 2015.

Powered by Labrador CMS