Tar overgang til TV 2: Brede Hangeland blir fotballekspert på fulltid

Legger opp som fotballspiller.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Brede Hangeland legger fotballskoene på hylla og blir Premier League-ekspert i TV 2.

35-åringen spilte sist for Crystal Palace, men slet med å få spilletid i Premier League forrige sesong.

– Det er kroppen som sier stopp. Jeg har hatt en lang og innholdsrik karriere. Men det tar på mer og mer, med alder og småskader. Alle kommer dit. Nok er nok, sier Hangeland til TV 2.

– Jeg kunne nok spilt videre, men jeg tror ikke det ville gitt noen glede, eller at jeg hadde vært så god som jeg ønsker. Man må være ærlig med seg selv.

Ingen Viking-retur

Midtstopperen avslutter en 16 år lang karriere. Hangeland spilte for Viking før han gikk til FC København. Derfra gikk turen til England, hvor han spilte for Fulham fra 2008 til 2014 og deretter for Crystal Palace i to år.

35-åringen forteller at flere utenlandske klubber var interessert, men at ingen av tilbudene var spennende nok.

– Det hadde vært perfekt å avslutte karrieren i Viking, men det gjør like vondt i hofta på Viking stadion som det gjør på Selhurst Park. Hadde karrieren fortsatt i Norge hadde det selvsagt blitt Viking. Men kroppen sier stopp. Jeg har merket det godt i noen år nå, sier Hangeland.

Midtstopperen debuterte på det norske landslaget mot Østerrike i 2002 og spilte 91 landskamper før han ga seg i 2014. I 2008 ble han utnevnt som kaptein av landslagstrener Åge Hareide. Totalt ble det fire landslagsmål.

2-årskontrakt som fotballekspert

Nå flytter Hangeland hjem til Stavanger og begynner i ny jobb som Premier League-ekspert i TV 2. Avtalen strekker seg over to sesonger.

– Når det først var tid for å gi seg, er jeg veldig takknemlig for muligheten til å bli med som Premier League-ekspert i TV 2. Dette kan jeg nok mest om av alle nordmenn akkurat nå. Tiden for å være diplomatisk er over. Nå er jeg ikke fotballspiller lenger, sier Hangeland.

– Jeg er utrolig glad for å få være med på å formidle den beste og kuleste ligaen i verden. Jeg har levd på innsiden av Premier League i åtte og et halvt år.

Hangeland var ekspert i TV 2 under sommerens fotball-EM. Nordmannen skal først og fremst være ekspert i studio, men også ute på arenaene i England.

– Brede har vist den samme innstillingen til jobben som fotballekspert som han gjorde til storkampene på Old Trafford, Anfield eller Stamford Bridge. Det betyr at seerne kan forvente en seriøs, kunnskapsrik, velforberedt og svært motivert ekspert i TV 2s Premier League-sendinger. Han stiller høye krav til seg selv og omgivelsene, og vil holde oss på topp hev som Norges fremste fotballkanal, sier TV2s sportssjef Vegard Jansen Hagen.

Powered by Labrador CMS