Et stort presseoppbud møtte Petter Northug på fredagens pressekonferanse i Trondheim.
Et stort presseoppbud møtte Petter Northug på fredagens pressekonferanse i Trondheim.

Petter Northug trekker seg fra alle høstens oppdrag: – Kan ikke jobbe som program­leder med det første

Den tidligere skistjernen innrømmer at han har et alvorlig rusproblem.

Publisert

Saken oppdateres.

På fredagens pressekonferanse opplyste tidligere skiløper Petter Northug at han bryter alle høstens samarbeid. 

Det skjer etter at det forrige fredag ble kjent at Northug var blitt tatt for råkjøring og at det var blitt funnet narkotika i Northugs hjem.

Etter endt skikarriere har Northug jobbet for TV 2 i forbindelse med kanalens langrennsdekning og leder også TV 2-programmet «Landskampen» i høst.  

Om Northugs ferskeste uttalelser, sier kommunikasjonssjef Sarah Wiland i TV 2 følgende til Medier24 i en SMS:

—Han sier sier selv at han trekker seg fra alle oppdrag fremover, og at det nå først og fremst handler om å få hjelp. Det ligger i sakens natur at Petter ikke kan jobbe som programleder i TV 2 med det første, uavhengig av vår beslutning om videre samarbeid. 

– Ikke tatt noen endelig beslutning

Petter Northug under pressekonferansen i Trondheim fredag ettermiddag.
Petter Northug under pressekonferansen i Trondheim fredag ettermiddag.

Willand sier også at kanalen enda ikke har tatt stilling til hvilke konsekvenser hendelsen får for Northugs videre fremtid i TV 2.

—Så har TV 2 ennå ikke tatt noen endelig beslutning når det gjelder vårt videre samarbeid med Petter. Det vil skje etter at vi har fått alle fakta på bordet, ikke minst etter at vi har fått snakket direkte med han, og dermed fått vurdert dette på en skikkelig måte.

 – Hvorfor har dere ikke snakket med Northug selv ennå?

– Det vil jeg ikke gå inn på. Vi har  har vært i kontakt med personer rundt Northug. Dette er enutrolig vanskelig situasjon for ham, og han har hatt venner proft hjelpeapparat rundt seg i denne tiden, sier hun.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.

– Har et alvorlig rusproblem

På fredagens pressekonferanse var Northug  åpen og ærlig om situasjonen som har vært kjent for offentligheten den siste uken.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing, og det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for folk rundt meg. Nå er konsekvensene det at det har blitt svært alvorlig og omfattende, skriver NRK.

Dette sa TV 2 tidligere i uken

Petter Northugs råkjøring ble kjent forrige fredag, gjennom et innlegg Northug selv delte på Instagram.

Siden hendelsen ble kjent, har TV 2 fastholdt at de ikke har konkludert med hvilke konsekvenser dette vil få for Northugs ansettelsesforhold i kanalen.

- TV 2 har ennå ikke tatt noen beslutning når det gjelder vårt samarbeid med Petter, men det vil skje når vi har alle fakta på bordet, og vi har fått snakket direkte med han, opplyste Sarah Willand til  Medier24 tirsdag.

Powered by Labrador CMS