NRKs redaktør for dokumentar og samfunn, Frank Gander - og First House-rådgiver Hans-Christian Vadseth.
NRKs redaktør for dokumentar og samfunn, Frank Gander - og First House-rådgiver Hans-Christian Vadseth.

NRK reagerer på First House-rolle i Smiths Venner-sak: – Vadseth var aldri i kontakt med oss

Redaktør mener Hans-Christian Vadseths rolle er den eneste skjulte påvirkningsoperasjonen i Smiths venner-saken. Vadseth har ikke svart på påstanden, men er kritisk til Medier24s dekning.

Publisert

– Med Medier24s avsløring av Hans-Christian Vadseths rolle er det kun én skjult påvirkningsoperasjon som er dokumentert i denne saken: Påvirkningsoperasjonen som trossamfunnet BCC har kjøpt av First House med mål om ramme fri, uavhengig og kritisk journalistikk i Norge, sier redaktør Frank Gander for Dokumentar og samfunn i NRK.

Hans-Christian Vadseth er forelagt Ganders uttalelser, men ikke kommentert dem, utover å kritisere Medier24s valg av intervjuobjekter.

Vadseth er kritisk til Medier24s valg av intervjuobjekter, og mener redaksjonen bare intervjuer personer som forsvarer redaksjonens håndtering av saken. Vadseth mener det finnes personer med stor presseetisk kompetanse som allerede har kritisert håndteringen, og viser til advokat Halvard Helle. Helle anklaget i et debattinnlegg på Journalisten.no fredag Medier24 for å ha brutt kildevernet og «blåst en kilde» ved å omtale Vadseths rolle. Helle omtaler Medier24s reportasje som et «presseetisk totalhavari».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Månedlig
Første mnd til kr 1
deretter 189,- pr mnd

Kjøp

Årlig
12 mnd abonnement for 1899,-

Kjøp

Powered by Labrador CMS