Kontekst.nos ansvarlige redaktør Brand Barstein.
Kontekst.nos ansvarlige redaktør Brand Barstein.

Creo starter nytt digitalt tids­skrift for kulturbransjen

– Jeg er ganske sikker på om Einar Gerhardsen hadde vært i live, ville han lest Kontekst, sier redaktør Brand Barstein.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende torsdag lanseres Kontekst.no, som er et nytt digitalt tidsskrift som vil dekke store deler av kulturfeltet i Norge, opplyser redaksjonen.

Tidsskriftet er eid av Creo – foreningen for kunst og kultur, men vil ledes av ansvarlig redaktør Brand Barstein og følge Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

Kontekst blir en digital videreføring av det fysiske tidsskriftet Musikkultur, som Creo ga ut frem til desember 2020.

Barstein lover at avisen vil « vil gi innsikt og kunnskap som gjør det enklere å forstå hva som skjer i kulturen, både for kunstnere og andre»

– For veldig mange er den kreative næringen fremdeles unødvendig komplisert. Det er et felt hvor særs mange arbeidstakere har løse tilknytningsformer til arbeidslivet, og hvor man er veldig sårbare i krevende tider. Derfor er det nødvendig å være informert om det grunnleggende i kulturlivet. Og derfor burde man lese Kontekst, sier han.

Barstein lover også kreative løsninger for de som besøker siden.

– Man kan velge å lytte til noen av sakene, heller enn å lese dem. Det er en funksjon jeg tror flere kan ha glede av. Dette er et tidsskrift som skal berike og informere, sier han.

– Jeg er ganske sikker på om Einar Gerhardsen hadde vært i live, ville han lest Kontekst, legger han til.

Barstein fikk redaktørjobben i mai, og har tidligere erfaring fra blant annet Morgenbladet, Dagens Næringsliv og Dagbladet, og som redaktør for musikkmagasinet Gaffa.

Powered by Labrador CMS