Kontekst.nos ansvarlige redaktør Brand Barstein.

Creo starter nytt digitalt tids­skrift for kulturbransjen

– Jeg er ganske sikker på om Einar Gerhardsen hadde vært i live, ville han lest Kontekst, sier redaktør Brand Barstein.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Førstkommende torsdag lanseres Kontekst.no, som er et nytt digitalt tidsskrift som vil dekke store deler av kulturfeltet i Norge, opplyser redaksjonen.

Tidsskriftet er eid av Creo – foreningen for kunst og kultur, men vil ledes av ansvarlig redaktør Brand Barstein og følge Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

Kontekst blir en digital videreføring av det fysiske tidsskriftet Musikkultur, som Creo ga ut frem til desember 2020.

Barstein lover at avisen vil « vil gi innsikt og kunnskap som gjør det enklere å forstå hva som skjer i kulturen, både for kunstnere og andre»

– For veldig mange er den kreative næringen fremdeles unødvendig komplisert. Det er et felt hvor særs mange arbeidstakere har løse tilknytningsformer til arbeidslivet, og hvor man er veldig sårbare i krevende tider. Derfor er det nødvendig å være informert om det grunnleggende i kulturlivet. Og derfor burde man lese Kontekst, sier han.

Barstein lover også kreative løsninger for de som besøker siden.

– Man kan velge å lytte til noen av sakene, heller enn å lese dem. Det er en funksjon jeg tror flere kan ha glede av. Dette er et tidsskrift som skal berike og informere, sier han.

– Jeg er ganske sikker på om Einar Gerhardsen hadde vært i live, ville han lest Kontekst, legger han til.

Barstein fikk redaktørjobben i mai, og har tidligere erfaring fra blant annet Morgenbladet, Dagens Næringsliv og Dagbladet, og som redaktør for musikkmagasinet Gaffa.

Powered by Labrador CMS