President Donald Trump i USA med sin digitale rådgiver Brad Parscale.
President Donald Trump i USA med sin digitale rådgiver Brad Parscale.

Nordiske Mediedager 2018

Donald Trumps digitale kriger kommer til Norge: Brad Parscale ledet den digitale kampanjen for mannen som vant over Hillary Clinton

Nordiske Mediedager slår på stortromma og henter en av Trumps rådgivere, som beskrives som «mannen med tryllestaven» og «den ingen visste hvem var, men som sto bak alt sammen».

Publisert

Nordiske Mediedager går av stabelen fra 2.-4. mai i år, og har begynt å slippe punkter fra programmet: 

Og kanskje slapp de sitt sterkeste kort allerede i dag, ved å presenterte Brad Parscal. Han må sies å ha en imponerende CV, men er et heller ukjent navn her i Norge.

Tidligere har Aftenposten omtalt Parscale i en artikkel, der de lokket med tittelen: 

«Hvorfor har Donald Trump betalt denne mannen 370 millioner kroner i løpet av valgkampen?».

«Trollmannen fra Oz»

Nå skriver Nordiske Mediedager i en pressemelding at han kommer til konferansen i mai for å avsløre sin metode. I pressemeldingen skriver de:

- I en 60 Minutes-reportasje beskriver legendariske Lesley Stahl ham som «Trollmannen fra Oz», «mannen med tryllestaven» og «den ingen visste hvem var, men som sto bak alt sammen». Vi har hentet Brad Pascale til Nordiske Mediedager for å få vite hvordan han jobbet, hva mikromålretting er og hvordan dette kan være nyttig kunnskap for deltakerne på Mediedagene, sier festivalsjef Guri Heftye i meldinga.

festivalsjef Guri Heftye i NMD.
festivalsjef Guri Heftye i NMD.
I valgkampinnspurten handlet det for Donald Trump om mikromålretting, om å nå individuelle velgere akkurat der de var - og å fortelle dem nøyaktig det de trengte å høre for å stemme på mannen som ble USAs 45. president. Kampanjesjefen som trykket på alle de rette knappene heter Brad Parscale. Han var generalen på den digitale slagmarken.

Etter ett år i det hvite hus, er det spennende med et tilbakeblikk på den store rystelsen. Og Parscale er dessuten klar for ny valgkamp.

The West Wing

I tillegg til Parscale, avslører konferansen at de har fått The West Wing-skuespiller Joshua Malina aka Will Bailey til å komme. Nå lager han podkasten «The West Wing Weekly» sammen med kollegaen Hrishikesh Hirway.

- Sammen med gjester i studio går de gjennom episode for episode, der de dissekerer handling og enkeltscener og diskuterer politikk og innhold. Dette er ikke bare en fantastisk podcast, det er også feelgood og deilig nerding for alle oss som elsket West Wing, sier Heftye i meldinga.

Til Nordiske Mediedager i år kommer også den prisvinnende journalisten fra Aftonbladet, Johanna Bäckström Lerneby. Hennes artikkelserie «Familjen» rystet Sverige.

Nordiske Mediedager samler nærmere 2000 bransjefolk i Grieghallen i Bergen i mai, for å lære om medieutvikling, journalistikk, innovasjon, produksjon, drama, TV, teknologi og trendene som preger mediebransjen i nær og fjern fremtid. 

Powered by Labrador CMS