Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen.
Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen.

Spetalen i strupen på DN etter børskommentar: «Journalistisk bunnpunkt», skriv milliardæren

Investor Øystein Stray Spetalen meiner DN-kommentaren bør vere pensum for alle som skal studere hersketeknikk i «fake news».

Publisert

Dagens Nærsingsliv-journalist Tor Chr. Jensen får hard medfart av Spetalen i sin børskommentar «Betrakt dette som at vennskapet mellom Øystein Stray Spetalen og Tor Olav Trøim er over».

I artikkelen går han langt i å slå fast at Spetalen bevisst snakka ned livslang kamerat Tor Olav Trøim sine aksjar i Borr Drilling, då han slakta marknadsutsiktene for jackupriggar på eit Sparebank 1 Markets-seminar. Jensen refererte til ein artikkel som sto i torsdagens Finansavisen, og han var sjølv ikkje til stades på seminaret.

«De siste årene skal vennskapet ha skrantet. Med gårsdagens utspill fra Spetalen på Sparebank 1 Markets-seminaret kan man konkludere at forholdet nå er på frysepunktet», skriv Jensen.

Det fekk Spetalen til å reagere og sende eit tilsvar til Dagens Næringsliv, med over 10.000 personar på blindkopi.

«Dagens oppslag i DN, hvor Thor Chr. Jensen påstår at min analyse av riggmarkedet gjør at mitt vennskap til min forlover Tor Olav Trøim er over, representerer et bunnpunkt i journalistikk. Artikkelen burde bli obligatorisk pensum på medialinjen i Volda for alle som skal studere hersketeknikk i «fake news» og hvordan «main stream media» til enhver tid prøver å spre splid i samfunnet mellom personer og samfunnsgrupper», skriv Spetalen.

DN oppdaterte børskommentaren med heile tilsvaret til Spetalen nokre timar etter publisering.

Vidare i e-posten skriv investoren:

«Med bakgrunn som petroleumsingeniør og initativtaker til et 20- talls riggprosjekter gjør jeg jevnlig egne analyser av olje og riggmarkedet. Når jeg blir bedt om å holde en presentasjon baserer jeg den på mine matematiske og objektive analyser, ikke «fake news» som er initiert av mediarådgivere eller hjelp av journalister med politisk slagside for å spre halvsannheter og unøyaktigheter. Jeg er et uavhengig og fritt menneske som tillater meg å formidle den kunnskapen jeg besitter. Denne kunnskapen ble jeg spesifikt forespurt om å formidle av Sparebanken1 Markets. Min kunnskap og analyser formidler jeg uavhengig hva andre, inklusive mine venner eier i innen olje og rigg eller hvilket markedssyn disse har.»

Jensen i DN ynskjer ikkje å kommentere saka overfor Medier24.

Det har ikkje lukkast Medier24 å få ein kommentar frå Spetalen torsdag ettermiddag.

Spetalen er elles varamedlem i Pressens Faglige Utvalg (FPU), og eigde tidlegare 16,67 prosent av den alternative høgreorienterte nettstaden Resett, kor Helge Lurås er redaktør. Der selte han seg ut i mars i år.

Powered by Labrador CMS