Redaktør Tore Vikan (t.v.) i Steinkjer-Avisa og redaktør Borgar Jønvik i Lokalavisa Verran-Namdalseid.
Redaktør Tore Vikan (t.v.) i Steinkjer-Avisa og redaktør Borgar Jønvik i Lokalavisa Verran-Namdalseid.

Nok en avisfusjon i Trøndelag: Steinkjer-Avisa og Lokalavisa Verran-Namdalseid slår seg sammen i sommer

Kommunesammenslåing mellom Steinkjer og Verran gir ny lokalavis. - Riktig å ta dette skrittet, sier redaktørene Tore Vikan og Borgar Jønvik.

Publisert

De siste par årene har Nord-Trøndelag fått noen færre aviser - gjennom fusjoner og sammenslåinger: Levanger-Avisa og Innherreds folkeblad er blitt til Innherred. Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet er blitt til Bladet. 

Og nå slår også Steinkjer-Avisa og Lokalavisa Verran-Namdalseid seg sammen - blant annet som resultat av en vedtatt kommunesammenslåing.

 

Første felles utgave for de to avisene kommer i august, melder avisene fredag. 

- Det er riktig å ta dette skrittet nå, slik at avisa står best mulig rustet til å betjene det lokale lesermarkedet i god tid før Verran og Steinkjer slås sammen til en kommune 1. januar 2020, sier de to redaktørene Tore Vikan og Borgar Jønvik.

Det er Trønder-Avisa AS som eier de to lokalavisene. Styret i morselskapet ga torsdag sin tilslutning til anbefalingen fra de lokale styrene i Steinkjer-Avisa og Lokalavisa.

Den nye avisa skal beholde kontor og redaksjonell bemanning i både Malm og Steinkjer.

- Vi mener vi skal greie å utvikle en god, felles plattform for dekningsområdet som i dag betjenes av to lokalaviser. Leserne våre skal oppleve at de fortsatt har ei nær og sterk lokalavis, enten de bor i Verran eller Steinkjer, sier Tore Vikan, som blir ansvarlig redaktør og daglig leder for den fusjonerte avisa.

Samtidig med sammenslåingen av papirutgavene, tar avisene grep for en digital opprusting for å gjøre den nye avisa til viktigste lokale informasjonskanal også på de nye leserplattformene - nett og mobil.

- Selv om våre lokalaviser har greid å holde papiropplaget forbløffende godt, skal vi også ha gode tilbud til våre lesere i takt med at vanene og informasjonsstrømmen endres, sier Bjørnar Tromsdal, som er styreleder i de to lokalavisene i dag. 

Han opplyser at styrene i de to selskapene har gitt klarsignal til investeringer som innebærer at lokalavisenes lesere også vil få bedre digitale produkter.

 

De to lokalavisene hadde i 2016 et offisielt, samlet opplag på 6620 eksemplarer. Begge avisene er ukeaviser. Steinkjer-Avisa har utgivelsesdag på fredag og Lokalavisa på onsdag. Etter fusjonen vil den sammenslåtte papirutgaven komme ut på fredager.

Hva den nye avisa skal hete, framstår så langt som uavklart. 

Powered by Labrador CMS