Boka Partiet - en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall, skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.
Boka Partiet - en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall, skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.

Gyldendal beklager - gjør flere rettelser i «Partiet»

Gyldendal beklager håndteringen av kritikken av boken «Partiet».

Publisert Sist oppdatert

– Gyldendal beklager at vi har kommunisert på en måte som har såret og vært en belastning for personer som ikke har søkt offentlighetens lys eller maktposisjoner, sier direktør for litteratur i Gyldendal, Ingeborg Volan, i en uttalelse til VG mandag.

Volan beklager blant annet at forlaget ga uttalelser som kunne oppfattes som at de bagatelliserte kritikken og at Karen Marie Berg, enken etter Hans Kristian Amundsen, ikke ble varslet før boken ble lansert.

Forlaget retter nå faktiske feil og vil legge til presiseringer i boken i andre opplag.

Mediestormen har rast etter utgivelsen av  «Partiet», av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant. Boka har møtt massiv kritikk.

Forfatterene har vært åpne om at de ikke har fulgt Vær Varsom-plakatens (VVP) punkt om samtidig imøtegåelse under arbeidet med boken.

TV 2-journalist Lars Joakim Skarvøy har vært en kritikerne til boka - og ønsket en beklagelse. Det nektet forfatterne.

Forfatterne stiller seg ikke bak beklagelsen som forlaget nå kommer med.

– Vi beklager hverken kommunikasjonen eller boken, sier Jørgen Gilbrant til VG.

Han og Suvatne utdyper i en SMS til VG at forlaget ikke har beklaget «Partiet» og at det aldri har vært aktuelt å trekke boka. De skriver at historien ikke er endret, men at det er rettet faktafeil, gjort presiseringer og lagt til mer kontekst rund Giske-varslene.

Se alle endringene som blir gjort i det nye opplaget her.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS