Sondre Skjelvik gjør intervjuene og Preben Hunstad står for det tekniske. Her er de to sammen med Sindre Kolberg, som skal mekke avis, mens de to andre gjennomfører maraton-prosjektet.
Sondre Skjelvik gjør intervjuene og Preben Hunstad står for det tekniske. Her er de to sammen med Sindre Kolberg, som skal mekke avis, mens de to andre gjennomfører maraton-prosjektet.

Bodø Nu skal ha 24-timers maraton-live: – Vi ser på oss selv som Norges mest crazy avis

– Vi går til dette med ærefrykt. Vi liker slike stunt, sier initiativtakerne Sondre Skjelvik og Preben Hunstad.

Publisert

Torsdag morgen klokken 09.00 braker det løs. Redaksjonen i Bodø Nu skal gjennomføre sitt lengte intervju noensinne: 24 timer, 24 lokale profiler og én intervjuer. 

Bak prosjektet står Sondre Skjelvik og Preben Hunstad – som gleder seg til å sette i gang torsdag morgen. 

– Nå skal vi være på jobb i 24 timer i strekk. Det blir 50 minutter med hver person, og ti minutter pause mellom, for å ordne det tekniske. Alt sammen skal skje live, sier de til Medier24. 

– Vi går til dette med ærefrykt

At de to er opptatt med maraton-sendingen betyr at nærmere halvparten av redaksjonen har vært på jobb i 24 timer fredag morgen. Det bekymrer ikke de to initiativtakerne. 

– Hvem skal lage avis på fredag, når dere er ferdige med sending? 

– Nei, det blir vel fort Sindre (Kolberg, nyhetsredaktør journ.anm.) og Rachel (Antonsen, magasinansvarlig journ.anm.), det, sier Skjelvik og legger til:

– Samtidig kan det hende at jeg går rett på jobb igjen. Vi skal jo kåre årets bodøværing på fredag, sier han og ler. 

De er begge klare på at dette er noe de gjør fordi de brenner for avisa si – og fordi de liker å ha det gøy på jobb. 

– Vi går til dette med ærefrykt. Vi liker slike stunt, som kan bygge blest rundt avisa og som kan bygge oss opp, forteller de og fortsetter: 

– Vi er jo fortsatt «lillebroren» her i Bodø, så noe må vi gjøre for å skille oss ut. Stort sett er det vi som møter opp på det ingen andre journalister møter opp på, og det fungerer. I tillegg har vi en sjef (redaktør Geir Are Jensen journ.anm.), som sier ja til alle de sprø ideene våre, forteller Hunstad. 

– Det er jo galskap

Blant gjestene som skal intervjuet er det en rekke lokale profiler, og først ut er Kevin Kildal, som av redaksjonen beskrives som «Den morsomme tømreren fra Halsa har gjort brakende suksess med stand-up de siste årene».

– Vi må ha med gjester som liker å prate, 50 minutter er lenge å snakke med bare én person, sier Skjelvik. 

Hunstad og Skjelvik forteller at dette langt fra er det siste stuntet de har planlagt. Om de når målene de har satt seg for året, skal det tatoveres logoen til avisa. 

– Vi har allerede snakket med tatovøren, så det kommer til å skje, sier de fornøyde og legger til: 

– Det er jo galskap. Vi pleier å beskrive oss som Norges mest crazy avis, sier de. 

Du kan følge sendingen til Bodø Nu på deres sider

Powered by Labrador CMS