Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.
Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Avisene Varden, Karmøynytt, Stord24, Nidaros og Subjekt får pressestøtte

Fem av åtte nye aviser som søkte om pressestøtte i år, kommer inn i ordningen. Det er klart etter at Medietilsynet har vurdert årets nye søkere.

Publisert Sist oppdatert

Nettavisene Nidaros, Subjekt, Vefsn.no og avisen Varden søkte støtte for første gang i år, mens de lokale nettavisene Nett.no, Karmøynytt, Stord24 og Bodø.nu søkte på nytt etter at de fikk avslag på sine søknader om støtte i fjor.

Av de åtte søkerne er det de fem avisene Varden, Karmøynytt, Stord24, Nidaros og Subjekt som får pressestøtte.

De to publikasjonene Nett.no og Bodø.nu klaget på Medietilsynets vedtak i fjor, men får avslag igjen i år.

Det skriver Medietilsynet torsdag formiddag.

For å få produksjonstilskudd, må avisen oppfylle en rekke krav.

Publikasjonen må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.

– De tre avisene som får avslag, oppfyller etter vår vurdering ikke kriteriene for å få støtte, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet i pressemeldingen.

Årets pressestøtte er på 370 millioner kroner.

Støtten fordeles mellom lokalaviser, ukeaviser og nasjonale nisjeaviser i 2021. Av de 152 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest støtte, fulgt av Bergensavisen, Vårt Land og Dagsavisen.

Den regionale nettavisen Nett.no, som dekker nærings- og samfunnsliv i Nordfjord og Sunnmøre, får avslag for tredje gang. 

– Nett.no får avslag fordi avisen etter Medietilsynets vurdering ikke oppfyller kravet i forskriften om å inneholde et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder, sier Velsand.

Også den lokale nettavisen Bodø.nu, som har Bodø kommune som sitt nedslagsfelt, får avslag på nytt, etter først å ha fått avslag i fjor.

– Fordi Bodø.nu har et overskudd på mer enn seks millioner kroner totalt de tre siste årene, som er grensen på hva en avis kan ha i overskudd for å få støtte, får avisen avslag også i år, sier Velsand.

Den lokale nettavisen Vefsn No, som har sin base i Mosjøen, får avslag på støtte fordi avisen ikke oppfyller kravet om å ha et opplag på minst 1 000 eksemplarer.

Powered by Labrador CMS