Slik så det ut da staben i Våganavisa feiret 10 år for et drøyt år siden.
Slik så det ut da staben i Våganavisa feiret 10 år for et drøyt år siden.

De har mistet 18 prosent av opplaget på to år. Men etter 11 år som papiravis, har Våganavisa nå bestemt seg for å gå på nett

- Det har stått på ønskelisten en stund, sier redaktør Mari Rokkan.

Publisert

Da Medier24 omtalte avismarkedet i Lofoten for noen uker siden, snakket alle om vekst i digitale abonnement. Unntatt den ene som kun fins på papir, Våganavisa. 

Her har opplaget også gått motsatt retning: På to år har lokalavisa mistet 18 prosent, fra 2460 til 2027 aviser. Avisa har nå tapt hele veksten de ti siste åra, og er tilbake på samme nivå som andre leveår - i 2007 var opplaget 2067. 

Men nå har også Våganavisa bestemt seg for å gå på nett: Det melder avisa på Facebook og i papiravisa onsdag. 

- Å få etablert en nettavis har stått på ønskelisten vår en god stund, og vi er svært glade for at vi nå skal kunne få muligheten til å delta i og sette vårt preg også på den digitale virkeligheten, sier redaktør Mari Rokkan til egen avis. 

- Vi vil med dette rigge oss for å stå enda sterkere i markedet. Papiravisen vil bestå som før, men med en nettløsning vil vi kunne tilby våre lesere og annonsører mye mer, sier påtroppende daglig leder Anders Kristoffersen.

Våganavisa vil kjøpe nettløsningen Lynx fra Bodø Nu, som Medier24 omtalte tidligere denne uka. Det er samme løsning som Avisa Lofoten benytter.

De to lokalavisene «deler» geografisk Lofoten seg i mellom, og det ligger i kortene at de også vil samarbeide på nett. I felles konkurranse mot Amedia-avisene Lofot-Tidende og Lofotposten. Rokkan sier til egen avis: 

- Vi har også troen på at et samarbeid med andre gode aktører vil styrke vårt produkt, og at et slikt samarbeid vil være fruktbart for hele regionen. 

Edd Meby, gründer og tidligere redaktør i Våganavisa.
Edd Meby, gründer og tidligere redaktør i Våganavisa.

Våganavisa ble etablert i 2006 av Edd Meby, som i 2016 forlot Lofoten til fordel for ny jobb i Ryfylke. I januar ble det kjent at han blir ny redaktør for Øyposten i Rogaland.

Meby er imidlertid fortsatt større aksjonær og styreleder i avisa.

Powered by Labrador CMS