HENTET PRIS: Geir Are Jensen og Mariell Tverrå Løkås i Bodø Nu.
HENTET PRIS: Geir Are Jensen og Mariell Tverrå Løkås i Bodø Nu.

Liten redaksjon tok den største seieren i kveld: Svarte Natta-prisen 2017 til Bodø Nu for «Kokoon-avsløringen»!

Juryen delte også ut hele fire diplomer - til NRK Nordland, NRK Sápmi, Nord24 og Folkebladet.

Publisert

Bodø Nu hentet hjem den største prisen under helgas journalistkonferanse i Tromsø - Svarte Natta-prisen 2017. Den lille redaksjonen, som siden denne saken ble til har blitt mye større, fikk prisen for «Kokoon-avsløringen».

Gjennom grundig journalistikk og det juryen omtaler som «et spektakulært stykke arbeid», avslørte avisa en særdeles tvilsom forretningspraksis. 

Juryen delte også ut fire hederlige omtaler, og uttaler at det var hele 38 bidrag og mange solide kandidater. 

- Ryktet om journalistikkens forfall er betydelig overdrevet, heter det. Og videre: 

- Bidragene er så å si uten unntak solide i kildearbeid og metodikk, og også når det kommer til idéarbeid, analyse og formidling, er juryen enig om at det er lagt frem meget gode arbeider.

Bodø Nu jubler for Svarte Natta-prisen - vi snakker med Geir Are Jensen og Mariell Tverrå Løkås i Tromsø:

Posted by Medier24 on 11. november 2017

  

Svarte Natta-prisen 2017...

går til det juryen drister seg til å kalle et spektakulært stykke arbeid som bredt og dypt kaster lys på tvilsom forretningspraksis. I bunnen for det om ble presentert for leserne, ligger langvarig systematisk arbeid med et vell av skriftlige og muntlige kilder, tidkrevende analyser og vanskelige etiske overveielser. Stoffet formidles med ord, bilder og layout i en mesterlig dramaturgi som trekker leserne med seg fra begynnelse til slutt.

Svarte Natta-prisen 2017 tildeles Mariell Tverrå Løkås, Rune Nilsen, Markus André Jensen, Geir Are Jensen og Preben Hunstad i Bodø Nu for «Kokoon-avsløringen».

 

tildeles en ung journalist.  Alene har han røsket tak i en sak som er viktig i den angjeldende kommunes politiske liv og næringsliv. Det handler om samrøre og sammenblanding av roller, og arbeidene som er sendt inn, er et resultat av stå-på-vilje, kompetanse, mot og utholdenhet.

Svarta Natta-diplom 2017 tildeles Fredrik Kampevoll, Troms Folkeblad for Nicopan-saken.

Diplom til Troms Folkeblad, Fredrik Kampevoll:

tildeles journalister som som gjennom flere innsendte arbeider demonstrerer hvilke resultater innsikt i dataverktøy kan gi. Journalisten har systematisk og nitid fremskaffet informasjon som er foredlet til avslørende næringslivssjournalistikk.

Svarta Natta-diplom 2017 tildeles Torkil Emberland, Linn Bertheussen og Rune Endresen, Nord24, for serien om Opplysningsvesenet fond.

 

går til et arbeid som er viktig, men ikke minst sjarmerende. Journalisten begynner med nøysom bearbeidelse og granskning av store mengder statistikk, fortsetter med å finne personene bak tallene før hun presenterer saken og menneskene på en fremragende måte. Her fant vi det lille i det store, og det store i det lille.

Svarta Natta-diplom 2017 tildeles Hilde Mangset Lorentsen, NRK Nordland,  for reportasjeserien om barnekullet som forsvant.

Diplom til Nord24: 

går til en redaksjon som gikk massivt inn i en sak, og som gjennom grundig, oppsøkende arbeid kom ut med en serie reportasjer som avslørte norske finansinstitusjoners delaktighet i et kontroversielt oljerørprosjekt i Canada og USA.

Svarta Natta-diplom 2017 tildeles NRK Sápmi for serien Krigen om the Black Snake: Mariela Idivuoma, Carl-Gøran Larsson, Tor Emil Schanche, Ewa-Mari Hedman, Anna Sunna, Adam Alexander Johansson og Jan Rune Måsø.

 

Diplom, NRK Nordland: 

 

Diplom, NRK Sápmi: 

 

  • Juryen har bestått av Bård Borch Michalsen, Tore Bratt og Ingun A. Mæhlum.

For ordens skyld: Medier24-redaktør Michalsen er sønn til juryleder Michalsen.

 

Powered by Labrador CMS