Omstridt investor krever 20 millioner kroner fra Bodø Nu, etter graving i fantasiprosjekt

Per Jacob Solli har sendt forliksklage og forbereder søksmål mot mediehuset.

Publisert Sist oppdatert

I fjor leverte det lille mediehuset Bodø Nu en imponerende pakke på hele 13 sider om det fantasifulle milliardprosjektet Kokoon, som blant annet omfattet et luksushotell og stadion på Gran Canaria.

Ingredienser og rolleliste bestod av blant andre Morten Harket, «Gamst-pappa» Ernst Pedersen og den konkursridende investor Per Jacob Solli.

Nå har Solli tatt kraftig til motmæle mot journalistikken fra Bodø Nu.

Avisa omtaler selv en forliksklage fra Solli, hvor han krever 20 millioner kroner i erstatning, og krever påstandene kjent døde og maktesløse.

I klagen får Bodø Nu blant annet skylda for at prosjektene nå har havarert:

Både selskapet og Solli er urettmessig hengt ut. Det er spredt usanne påstander som er egnet til å svekke både selskapet og Sollis omdømme betraktelig.

Når det gjelder økonomisk tap er det vanskelig å fastsette et eksakt beløp. Men alt nå har man mistet både investorer og potensielle samarbeidspartnere, heter det i klagen.

Redaktør Markus André Jensen er ikke veldig bekymret for forliksklagen og eventuelt senere søksmål. Han kommenterer til egen avis:

– Hvis Per Jacob Solli og Kokoon bestemmer seg for å saksøke oss, ser vi frem til at hele sakskomplekset blir dratt inn for norsk rett. Vi ser også frem til å få høre fra et stort persongalleri, ikke minst Solli selv, som frem til nå har vært lite snakkesalig i denne saken, sier redaktøren.

Powered by Labrador CMS