Bodø NU og Rana No fikk ikke publisere noe på Facebook-sidene sine. - En feil, svarer selskapet

Facebook beklager, og sier at en rekke poster har blitt merket som spam uten at det var korrekt. En løsning skal være på vei.

Publisert

Torsdag morgen fikk både Bodø Nu og Rana No beskjed om at de ikke lenger får poste innlegg på sine egne Facebook-sider. 

Begrunnelsen var imidlertid noe uklar: «Det ser ut til at du misbrukt denne funksjonen ved å gå for fort fram. Du har blitt blokkert fra å bruke den». 

- Ganske merkelig

Tilbakemeldingen frustrerer ansvarlig redaktør i Bodø NU, Markus André Jensen. 

Redaktør Markus A. Jensen.
Redaktør Markus A. Jensen.

- Jeg synes det er en ganske merkelig måte for et sosialt medieselskap å oppføre seg på, sier han og legger til: 

- Facebook gir oss ikke noe beskjed om hvorfor vi er utestengt. Vi aner ikke hvilken post som er problemet eller hva slags retningslinje vi har brutt, og enn så lenge har vi ikke klart å komme opp med en god teori for hvorfor vi er utestengt, sier Jensen til Medier24. 

Han forteller at de har sendt formell klage til Facebook, og forsøkt å komme i kontakt med Facebook i Norge, så langt uten hell. 

- Facebook er en viktig distribusjonskanal og en viktig trafikkdriver for oss, så dette er veldig frustrerende for vår del, sier Jensen. 

Journalist i Rana No, Hedda Hiller, forteller at de er i samme situasjon som Bodø NU.  

- Med nærmere 7000 følgere på Facebook, er det uten tvil en viktig publiserings- og diskusjonskanal for oss. Vi reagerer sterkt på at vi blir stengt ute fra Facebook uten at vi har fått beskjed om hva vi har brutt av retningslinjer. Vi har ikke mottatt noe informasjon fra Facebook om årsaken til utestengingen, sier hun til Medier24. 

- En feil

Gjennom sitt kommunikasjonsbyrå i Norge, opplyser en talsperson for Facebook at utestengelsen skyldes en feil, som har gjort at enkelte poster ble markert som spam uten at det er riktig. 

- En feil påvirket våre automatiserte systemer i dag, som førte til at enkelte poster ble feilaktig merket som spam. Vi har identifisert en løsning som vi ruller ut nå for å fikse problemet. Vi beklager til alle som er blitt berørt, sier en talsperson for Facebook til Medier24. 

Powered by Labrador CMS